Obavijesti

Viral

Komentari 0

Osnovnoškolci i srednjoškolci prijavite svoje filmske uratke

Hrvatski filmski savez Vas poziva na obrazovne filmske programe. Učenici još tri dana mogu prijaviti svoje filmove, a rezultate saznajte 18. lipnja od 11 sati na ‘Žutom tepihu’ - filmskom druženju na platou kina Tuškanac!

VIDEO

21. Filmska revija mladeži, nacionalna revija te 9. Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu, održat će se od 6. do 10. rujna 2016. u Karlovcu, a rok za prijavu filmova je 1. lipnja 2016.

S preko 300 prijava iz čak 40 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film!

Natjecati se možete u četiri kategorije  - igrani, animirani, dokumentarni film, slobodni stil te petoj kategoriji koja se mijenja iz godine u godinu – u ovom izdanju posvećena je antikorupcijskom filmu, a upravo navedenu kategoriju podupire Američko Veleposlanstvo u Zagrebu.

Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu znaju mnogi prijašnji sudionici i koji su danas uspješni studenti Akademije dramske umjetnosti. Također u posljednjih nekoliko godina pobjednici Reviji putuju na brojne partnerske festivale: od Italije do Južne Koreje. Uvjete prijave možete pronaći ovdje.

Osnovnoškolci se mogu prijaviti na 54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja će se održati u Makarskoj od 5. do 8. listopada 2016. Prijavite svoj film do 1. lipnja.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnje, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije, a ove će se godine družiti u Makarskoj. Reviju će realizirati u suorganizaciji s udrugom Dokuma. Uvjete prijave možete pronaći ovdje.

Rezultate natječaja Filmske revije mladeži, Four River Film Festivala i Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece saznajte 18. lipnja 2016. na ‘Žutom tepihu’ na platou kina Tuškanac u Zagrebu od 11 sati! Pripremamo cjelodnevni filmski maraton, iznenađenja i druženje sa filmašima. Vidimo se!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'
URNEBESNI KOMENTARI

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'

'Joj pa i u Austriji se tako radi', napisao je jedan korisnik društvene mreže. 'Čovjeku se nešto prosulo po tepihu pa ispire...', dodao je drugi

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega
zima u proljeće

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega

Sjeverni Velebit - Iako smo u kalendarskom proljeću, na Velebitu je prava zima. U noći s ponedjeljka na utorak na Zavižanu je palo 27 centimetara snijega. -Cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas i sutra očekuju nove snježne padaline, trenutno ne preporučujemo posjet Parku-, napisali su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Kako snježna idila izgleda koncem travnja, pogledajte u videu
Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!
RETRIEVER WEEKEND

Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!

U prostranom parku Osnovne škole Eugena Kvaternika, osim specijalnih izložbi retrievera iz cijelog svijeta, bit će predstavljeni i psi za traženje droge i eksploziva. spasilački i potražni psi te terapijski i psi pomagači