Obavijesti

Viral

Komentari 6

Požar progutao kuću i petero djece - tijela nisu nikad našli

Požar progutao kuću i petero djece - tijela nisu nikad našli

Na Badnjak 1945. vatra je progutala obiteljsku kuću u Fayettevilleu, Zapadnoj Virginiji, u kojoj je George Sodder živio sa suprugom Jennie i svoje devetero djece

VIDEO

Na Badnjak 1945. vatra je progutala obiteljsku kuću u Fayettevilleu, Zapadnoj Virginiji, u kojoj je George Sodder živio sa suprugom Jennie i svoje devetero djece.

George, Jennie i četvero djece uspjeli su se spasiti. Nažalost, petero djece nije bilo te sreće i stradalo je u požaru - iako njhova tijela nikad nisu pronađena, piše Sun.

NINTCHDBPICT000272899886

Požar je navodno izazvao kvar na instalacijama, iako je to i dan danas ostalo upitno s obzirom da su lampice na boru nastavile gorjeti nakon izbijanja vatre. Osim toga, George je prije samo nekoliko mjeseci promijenio instalacije i osobno se uvjerio da je dom osiguran od bilo kakve nesreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

George se pokušao vratiti u kuću da spasi djecu, ali su ljestve kojima se planirao popeti na kat kuće nestale. Da stvar bude gora, nije mogao pokrenuti ni svoj kombi, a sva kišnica koju su skladištili se zaledila. 

Nakon što je požar ugašen, ušli su nazad u kuću, ali nigdje nije bilo tijela djece. Vatra nije bilo toliko jaka da su tijela mogla biti potpuno kremirana i pretvorena u pepeo. Upravo je to navelo Georga i suprugu da posumnjaju da su djeca još živa. Kako bi pronašli djecu, postavili su jumbo plakat uz autoceste nadajući se da će im se netko javiti s korisnim informacijama. Čak su ponudili i novčanu nagradu u iznosu 5000 dolara.
 
George je umro 1969., a Jennie 1988. ne znajući što se dogodilo s njihovom djecu.

Djeca su oteta i prodana

Gdje su onda nestali Maurice, Martha, Louis, Jennie i Betty Sodder?

Roditelji su vjerovali da su djeca oteta, a nagađalo se da u svemu ima prste i agencija koja se bavila prodajem djece.

George se godinu dana ranije sukobio s muškarcem kojem se nisu svidjele njegove kritike na račun Mussolina i fašističke vlade u njegovoj rodnoj Italiji. Bijesan muškarac zaprijetio je da će im kuća biti uništena u požaru, a djeca nestati. Da bude gore, upravo je taj muškarac, koji je radio kao osiguravatelj, bio dio sudačkog vijeća koje je presudilo da je požar bio nesretan slučaj.

Par je 1968 dobio fotografiju muškarca koji je navodno bio njihov nestali sin Louis. Zanimljivo, i policajac koji je istraživao taj slučaj je nestao.

Za nestanak djece kriva mafija

Jedna od teorija je da je svoje prste u ovoj tragediji imala mafija. George se bavio prijevozom ugljena i konstantno je bio meta gangstera. Fotografija njihovog navodno sina Louisa na sebi je imala oznaku "90132" što je poštanski broj Sicilije.

Vatrogasci su lagali da nisu našli tijela

Treća teorija je da su vatrogasci koji su pretraživali kuću  naišli na tragove kostiju organa, ali su to prešutjeli roditeljima da ih ne uznemire.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi
POGLEDAJTE VIDEO

Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi

Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini...