Obavijesti

Viral

Komentari 152

Priča o opsjednutom dječaku bila je inspiracija za Egzorcista

Dječak je najviše patio noću. Krevet bi mu se tresao, a budio bi se s ogrebotinama po cijelom tijelu koje su često ispisivale i riječi. Kažu da su s polica letjele bočice s posvećenom vodom

VIDEO

Priča o opsjednutom dječaku Rolandu Doeu (13) Cottage Cityja, poslužila je kao inspiracija za film 'Egzorcist' i popularizirala priče o opsjednutosti u javnosti. 

Kažu da je sve počelo u siječnju 1949. kad su se u kući u kojoj je Roland živio počele događati čudne stvari. Prvo su se u zidovima čuli zvukovi kao da voda kaplje, a kroz nekoliko tjedana pretvorili su se u jezive, glasne zvukove grebanja dok su se na zidovima tresli križevi, a potom i kreveti.

U roku od nekoliko tjedana jedan od stanara kuće, mladi Roland, postao je opsjednut. Mjesecima se mučio, a priča o njemu je izašla u novinama te je inspirirala Williama Petera Blattyja da 1971. napiše roman po kojem je kasnije snimljen i film. 

Dječak je najviše patio noću. Krevet bi mu se tresao, a budio bi se s ogrebotinama po cijelom tijelu koje su često ispisivale i riječi. Kažu da su s polica letjele bočice s posvećenom vodom koje su tamo postavili. Kad su mu se pored rebra pojavile ogrebotine koje su ispisivale riječ 'Louis' 13-godišnjakova majka je to shvatila kao znak da ga treba odvesti u svoj rodni grad - St. Louis. Tamo su se obratili i svećeniku za pomoć i egzorcizam je trajao tjednima. 

Dok su se molili nad njime, dječak se tresao i snažno udarao glavom o rub kreveta, u jednom trenutku na prsima mu se pojavila i riječ 'pakao'. Tijekom egzorcizma Roland je pljuvao, urinirao, ispuštao smrdljive plinove, histerično se smijao i izgovarao nepovezane riječi na latinskom. Demona se napokon oslobodio u travnju 1949. kad mu se 'ukazao' muškarac s dugom, valovitom kosom držeći vatreni mač. 

- Otišao je - odjednom je ustvrdio dječak i nakon toga živio normalnim životom, piše NY Post

Neki stručnjaci tvrde da dječak uopće nije bio opsjednut već samo mentalno bolestan, no neki stanovnici St. Louisa tvrde da su se čudne stvari nastavile događati u kući u kojoj je nad njim obavljen egzorcizam. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način