Obavijesti

Viral

Prva hrvatska utrka Djedova božićnjaka u središtu Zagreba

Prva hrvatska utrka Djedova božićnjaka u središtu Zagreba
2

Stotine Djedova Božićnjaka okupit će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u nedjelju 21. prosinca na prvoj hrvatskoj utrci Djedova Božićnjaka koja će početi u 12 sati

Tako će i glavni grad Hrvatske imati prigodu stati uz bok drugim svjetskim metropolama koje takve utrke priređuju već godinama i u kojima sudjeluje impresivan broj trkača. To zabavno događanje promiče zdrav život i kretanje, a ujedno ima i humanitarnu crtu jer će se u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem prikupljati darovi za djecu s poplavljenih područja, a djeci će se distribuirati u suradnji s osnovnim školama u Gunji i Rajevom selu. Revijalna je utrka dio ovogodišnjega bogatog zagrebačkog adventskog programa, a organizira se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba i Coca-Cole u Hrvatskoj.

Većini je poznato kako je upravo Coca-Cola još davne 1931. osmislila lik Djeda Božićnjaka koji i danas poznajemo, a s vremenom je taj simpatični djedica postao jednim od najprepoznatljivijih simbola božićnih i novogodišnjih blagdana. Pridoda li se tomu i činjenica da je Coca-Cola neizostavni dio obiteljskih okupljanja oko blagdanskoga stola, sasvim je jasno da smo s veseljem podržali ovaj projekt i s nestrpljenjem ga iščekujemo. Posebno nas veseli humanitarna crta projekta koja će nam omogućiti da razveselimo djecu s poplavljenih područja prigodnim blagdanskim darovima“, izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Producent i inicijator ovog cjelokupnog projekta i utrke je Aleksandar Kovačević, koji je u prosincu prošle godine uspio ujediniti djecu iz mnogih hrvatskih županija u projektu izrade jedinstvene Najdulje božićne čestitke.

Coca-Colina utrka Djedova Božićnjaka počet će u 12 sati na glavnome zagrebačkom trgu odakle će građani trčati po utvrđenome smjeru od Trga bana Josipa Jelačića Ilicom i Mesničkom ulicom do Trga svetoga Marka te Radićevom ulicom natrag do cilja na Trgu bana Josipa Jelačića. Svi će zainteresirani moći trčati u vlastitome kostimu Djeda Božićnjaka ili će ga kupiti po promocijskoj cijeni do isteka zaliha, a sudionici će nakon utrke dobiti prigodnu zahvalnicu i bočicu Coca-Cole za osvježenje. Na glavnoj će se pozornici na Trgu od 11 do 13.30 održavati i prigodan zabavni i glazbeni program pod nazivom „SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA“ u partnerstvu s Večernjim listom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Organizatori pozivaju sve sudionike, građane i hrvatske tvrtke da, osim sudjelovanja u utrci, podrže i njezinu humanitarnu misiju prikupljanja darova za ljepši Božić djece s poplavljenih područja. Akcija se organizira u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, a pokloni će se prikupljati na posebnim štandovima na Trgu bana Jelačića. Akciju je moguće podržati i pozivom na humanitarni broj Hrvatskoga Crvenog križa za pomoć poplavljenim područjima 060 9011.

Očekuje se da će se prvoj hrvatskoj utrci Djedova Božićnjaka u Zagrebu pridružiti i građani iz drugih dijelova Hrvatske. Skupine građana, sportski savezi i druge organizacije koje se žele skupno prijaviti za sudjelovanje u utrci mogu to učiniti prijavom na e-adresu prijave@organizatori.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.