Obavijesti

Viral

Komentari 197

'Šuplja Zemlja' i još besmislica u koje su dugo vjerovali nacisti

'Šuplja Zemlja' i još besmislica u koje su dugo vjerovali nacisti
1

Osim toga što su vjerovali da su plavooki i plavokosi Arijevci rasa nadmoćna svim ostalima, Nacisti su bili skloni vrlo bizarnim vjerovanjima bez ikakvog uporišta...

VIDEO

'Dokaze' za teorije da su Židovi krivi za sve nedaće njemačkog naroda ili da su Slaveni (a među njima i Hrvati) dovoljno dobri tek da im budu robovi, Nacisti su pronalazili u najbizarnijim mogućim vjerovanjima kojima su opravdavali svoju monstruoznost. Koliko su bili opasni, toliko su, čini se, bili i naivni, a ovo su samo neka od vjerovanja koja to potvrđuju.

1. Zemlja je šuplja

Još od drevnih vremena mitovi i legende govorili su o šupljoj Zemlji, a ta su vjerovanja preživjela sve do danas, u raznim varijacijama i verzijama. 

Za vrijeme Trećeg Reicha nacistička je elita jedno vrijeme navodno podržavala ideju da živimo u unutrašnjosti šuplje Zemlje, te da se u njenom centru nalazi - svemir. Evo kako bi to točno izgledalo:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Adolfu Hitleru i njegovim suradnicima glavu je tom teorijom napunio Peter Bender, pilot iz Prvog svjetskog rata, a nju su u narednim godinama detaljnije razrađivali brojni njemački autori. Nakon što je teorija testirana i dokazana krivom, Bender je poslan u koncetracijski logor, piše Bibliotecapleyades.net.

Uz teoriju da živimo u šupljoj Zemlji pastoji i ona koja priznaje da živimo na površini planeta u obliku kugle, ali navodi kako se šupljina nalazi unutar njega te kako postoji mogućnost da tamo žive nama potpuno nepoznate civilizacije. 

2. Zemlja se sastoji od leda

Da se Nacistima moglo 'prodati' zaista sve i svašta, dokaz je i ova bizarna teorija. Naime, austrijski inženjer Hanns Horbiger tvrdio je da se cijeli svemir sastoji od - leda, što naravno podrazumijeva i planete u našem sunčevom sustavu. On je tvrdio da je Zemlja imala tri ledena mjeseca, a svaki od njih se u različitim razdobljima zabio u nju. On je imao jako dobar razlog vjerovati u vlastitu teoriju - naime, sve mu se to ukazalo u snu. I to je bilo dovoljno dijelu nacističke vrhuške da objeručke prihvati teoriju kojom su se suprotstavili 'židovskoj znanosti'.

I Hitler i Himmler osobno su zagovarali teoriju, a Hitler je čak ustvrdio da svijet odbija vjerovati u nju jer 'ljude jednostavno ne zanima istina'.

3. Sunčev sustav imao je nekoliko Sunca

Karl Maria Wiligut bio je osobni misticist Heinricha Himmlera, čovjeka očigledno sklonog svakakvim besmislicama. On je između ostaloga tvrdio da Germanska kultura seže sve do 228 tisuća godina prije Krista. U to vrijeme su, tvrdio je, u našem sustavu bila tri Sunca, a Zemljom su hodali divovi i - patuljci.

Nakon što su se ta tri Sunca sudarila, dobili smo ovo jedno koje nas grije i danas. Wiligutovi radovi toliko su utjecali na okultizmu priklonjenog Himmlera, da ga mnogi danas nazivaju 'Tajnim kraljem' i 'Himmlerovim Rasputinom'.

4. Nijemci su potekli s Atlantide

Atlantida je opisana u mnogim grčkim mitovima, a potraga za tim gradom i simbolom savršenog društva nije prestala čak ni danas. Potpuno očekivano, za njega su bili zainteresirani i nacisti. Prema 'Thule', njemačkom okultnom društvu koje je imalo velik utjecaj na osnutak Nacionalsocijalističke partije, Nijemci potječu s Thule, izgubljenog otoka koji se nalazio blizu Islanda. Kada nisu promišljali o tome s koje egzotične lokacije potječu Nijemci, to se okultno društvo obično bavilo borbom protiv komunista i židova. Na kraju ih je zabranio sam Hitler, no njihove su ideje o podrijetlu Germana ostale duboko ukorijenjene u nacizam.

No, vratimo se mi na Atlantidu. Prije no što su naselili Thule, Arijevci su živjeli na Atlantidi, a nacisti su 'dokaze' za to nalazili sve od Tibeta pa do Južne Amerike.

5. Isus je bio Nijemac

A što, mislili ste da nije? Iza ove sulude ideje također je bio Karl Maria Wiligut. On je Himmlera uspio uvjeriti da je Isus, kakvog ga poznajemo danas, ideja proizašla od germanskog boga 'Krista', a kršćani su je kasnije samo prisvojili. On je tvrdio i da je izvorna Biblija napisana na, pogađate - njemačkom jeziku.

Adolf Hitler bio je uvjeren da će mu koplje kojim je Isus proboden na križu omogućiti vladavinu nad cijelim svijetom, o čemu smo pisali prije nekoliko mjeseci, a pisali smo i o Himmlerovoj višegodišnjoj potrazi za Svetim gralom.

6. Himmler je bio reinkarnacija kralja

Dosad ste sigurno i sami primijetili da je Heinrich Himmler bio najskloniji bizarnim idejama i vrlo bujnoj mašti. Naime, dio njemu najbližih suradnika bio je uvjeren da je Himmler reinkarnacija Heinricha der Finklera, osnivača i prvog kralja srednjovjekovne Njemačke.

I sam Himmler maštao je o toj mogućnosti, pa je svoju kuću uredio prema kući drevnog kralja te je redovito sudjelovao u okultnim obredima u kojima su se koristile njegove kosti.

Na priču o reinkarnaciji Himmlera u svojim se dnevnicima osvrnuo i sam Hitler koji ih je smatrao smiješnima. A kad Hitler misli da si 'skrenuo', onda znaš koliko je sati...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Ovo morate čuti! Evo kako bi zvučali Plenković i Milanović kao reperi: 'Rugamo se naciji...'
DJELO 'SAŠE IZ TBF-A'

Ovo morate čuti! Evo kako bi zvučali Plenković i Milanović kao reperi: 'Rugamo se naciji...'

Glazbenik Alejandro Buendija, široj javnosti ipak poznatiji kao Saša Antić iz TBF-a, objavio je pjesmu "Sučeljavanje" u kojoj repaju Zoka Pravda i Just Plenk. Pjesme je, kako piše u opisu, duet Buendije i AI-ja.

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...
Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju