Obavijesti

Viral

Komentari 97

Top 20: Činjenice o svemu koje će vas sigurno 'izbiti iz cipela'

Top 20: Činjenice o svemu koje će vas sigurno 'izbiti iz cipela'
1

'Today I Learned' sekcija na Redditu svaki se dan puni s bezbroj nevjerojatnih činjenica o doslovno svemu. Vas smo danas odlučili zabaviti s nekima koje su nas najviše oduševile...

VIDEO

1. Elvis Presley rođen je 35 minuta nakon svojeg mrtvorođenog blizanca Jesseja Presleya. 

2. Čovjek koji je prvi 1927. godine iznio teoriju o velikom prasku bio je školovani fizičar koji je postao katolički svećenik. Upravo zbog vjere Georgesa Lemaîtrea mnogi su znanstvenici tada prema toj teoriji bili vrlo skeptični i odbacivali je, isto kao što je Crkva stoljećima ignorirala pa čak i kažnjavala znanost.  

3. Johnny Cash jedini je čovjek u povijesti kojeg je federalna vlada tužila za uzrokovanje šumskog požara. Tom je prilikom poginulo 49 kalifornijskih kondora što je bila polovica cjelokupne populacije te vrste. 

4. Keltski jezici koji su danas izmurli nekada su se govorili diljem Europe, sve od Portugala preko svjevernog dijela današnje Hrvatske pa do Ukrajine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

5. Najduža granica na svijetu je ona između SAD-a i Kanade - njena dužina iznosi 8891 kilometara. 

6. U Australiji postoji krpelj čiji vas ubod do kraja života može učiniti alergičnim na meso. 

7. U Vijetnamu oba partnera prije sklapanja braka moraju priložiti certifikat koji dokazuje da su mentalno zdravi i stabilni. 

8. Deseti predsjednik SAD-a John Tyler (Obama je 44.) još uvijek ima dva živuća unuka

9. Zona između Sjeverne i Južne Koreje smatra se jednom od najočuvanijih prirodnih staništa na svijetu zato jer u nju nikada ne zalaze ljudi. 

10. Jedan je čovjek iz Kalifornije 38 godina vlastitim rukama kopao tunel za transport rude. No, na drugoj je strani izbio previsoko i tunel dug 800 metara nikada nije korišten. 

11. U trgovini na aerodromu u Briselu proda se najviše čokolade na svijetu - 800 tona godišnje. 

12. Projekt prikupljanja ostataka Challenger Space Shuttlea stajao je 13 milijuna dolara, baš kao i tadašnja ulična vrijednost putne torbe pune kokaina. 

13. BBC učestalo vježba izvještavanje o smrti kraljice Elizabete II kako bi vijesti bile savršeno odrađene kada ona zaista umre. 

14. Prosječna Amerikanka danas teži kao prosječni Amerikanac 60-ih godina prošlog stoljeća.

15. Najgori navijački neredi dogodili su se 532. godine u Kostantinopolu, nakon utrke kočija. Tada je život izgubilo 30 tisuća ljudi, a polovica je grada uništena. 

16. Američki predsjednik George Washington umro je 1799. godine nakon što su mu tri liječnika izvadila više od polovice krvi. Tada se vjerovalo da se puštanjem krvi mogu izliječiti mnoge bolesti - u slučaju Washingtona snažnu upalu epiglotisa tj. grkljanskog poklopca.  

17. Čak i muškarci koji su rođeni slijepi i nikada nisu vidjeli ženu preferiraju žene s figurom 'pješčanog sata'. 

18. Nogometaši imaju pravo odbiti zamjenu i ne izaći iz terena. Sudac u tom slučaju nema ovlasi da ih kazni. 

19. Krajem 1967. godine Švedska je ukinula vožnja lijevom stranom ceste i propisala vožnju desnom stranom. Iako je protiv toga bilo 83% ljudi, toga dana nije zabilježena ni jedna teža nesreća. 

20. Godina 1816. danas je poznata i kao 'Godina bez ljeta'. Naime, vulkanske aktivnosti 1815. godine bile su toliko iznadprosječne da su globalne temperature zraka drastično pale i uzrokovale propast usjeva, pa time i glad diljem svijeta. U Europi je nastupila najveća glad 19. stoljeća što je dovelo do izraženog porasta stope kriminala. Među zahvaćenim područjima bio je i teritorij današnje Hrvatske. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'
'NISAM OVO NIKAD VIDIO'

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'

Iznad Karlovca su snimljeni krugovi na nebu. Snimke su stigle i sa sjevera Hrvatske. Čitatelji su zbunjeni. Kažu da ovako nešto nikad nisu vidjeli

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković