Obavijesti

Viral

Komentari 0

Varaždin i ove godine postaje kreativno multimedijalna zona

Varaždin i ove godine postaje kreativno multimedijalna zona
1

Bliži se održavanje šestog festivala multimedije, MOP Špancirfest koji će, uz brojne radionice, u Varaždin dovesti i neke od najutjecajnijih digitalnih kreativaca iz regije.

VIDEO

Festival započinje 4. svibnja, a trajat će sve do 13. svibnja u različitim prostorima varaždinske povijesne jezgre.

Varaždin, 26. travnja 2017. – MOP ŠPANCIRFEST festival multimedije i digitalne kulture održat će se od 4. do 13. svibnja, a njegovo šesto izdanje donosi bogat program. 

U palači Herzer održat će se deset predavanja koja obuhvaćaju šire digitalno stvaralaštvo te četiri radionice na temu moderne web tehnologije i ilustracije te revolucije u školstvu pomoću BBC micro:bit tehnologije. Ove godine festival više prostora u programu posvećuje djeci i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, pa će tako u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom održati dvije radionice uvoda u dizajn. U Galerijskom centru Varaždin tijekom festivala će se održati tri izložbe koje obuhvaćaju različite multimedijalne izričaje te radove istaknutih umjetnika, ali i studenata Sveučilišta Sjever.  – istaknuo je direktor festivala Fran Mubrin.

U sklopu programa premijerno će biti prikazan dokumentarni film RAW CHICKS.BERLIN uz predstavljanje projekta Ksenije Ladić pod nazivom SLUŠAM VARAŽDIN. Riječ je o umjetničkom projektu u kojem autorica istražuje i pronalazi mjesta u Varaždinu koja nude specifičan auditivni doživljaj. U ishodu rada sabrana mjesta bit će predstavljena u formatu fizičke karte i mobilne aplikacije kojom će posjetitelj moći istražiti krajobrazne-arhitekturalne posebnosti Varaždina. Ovaj projekt je odličan nastavak suradnje Udruge MOP i Turističke zajednice grada Varaždina koja je započela na prošlogodišnjem izdanju. – rekla je direktorica TZ-a grada Varaždina, Jelena Toth.

MOP Špancirfest 06 bit će upotpunjen i zabavnim sadržajima u večernjim satima, poput koncerta varaždinskog bend Sowas u mističnom ambijentu Sinagoge, zatim House večeri u petak u sinergiji s River festivalom i završnim zabavnim MOP & ŠUŠ kolektiv programom u Caffe baru Elephant.

Ove godine Varaždinski festival multimedije održava se šesti puta kao godišnji festival kroz koji se promiče multimedija i digitalna kultura, s naglaskom na razmjeni znanja i kreativnom korištenje novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu. Festival se održava pod pokroviteljstvom Sveučilišta Sjever, a partner Udruge MOP i suorganizator festivala je Turistička zajednica grada Varaždina (TZGV), a partneri festivala su Galerijski centar Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Koncertni ured Varaždin, POU Varaždin i kino Gaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'
NAPISAO MARKEROM

Dostavljač iz Nepala poslao je poruku vozačima: 'Obitelj me čeka, pazite kako vozite...'

Većina stranih radnika bez previše problema odradi svoj posao, ali proteklih mjeseci porastao je i broj napada na njih
Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Neustrašivi mongolski ovčari letjeli su 20 sati do Zagreba da ih se prvi put predstavi svijetu!

Najveći pseći događaj na svijetu u ovoj godini i službeno je otvoren na Zagrebačkom velesajmu. Među više od 25.000 pasa nalaze se i neke ekstremno rijetke pasmine koje su prvi put izašle iz granica svoje zemlje