Obavijesti

Viral

Komentari 49

Velikih 5: SF filmovi kojima se najviše veselimo u ovoj godini

Velikih 5: SF filmovi kojima se najviše veselimo u ovoj godini
6

Ova će godina biti odlična za sve ljubitelje znanstveno fantastičnog žanra. Mi smo napravili listu onih koje najviše isčekujemo i poredali ih po vremenu dolaska u kina

VIDEO

Chappie

Kada se 2009. godine u kinima pojavio ' District 9 ', nitko nije znao što zapravo očekivati od niskobudžetnog filma s relativno nepoznatom glumačkom ekipom. No, film je već u prvom vikendu prikazivanja zaradio više no što je stajala njegova cjelokupna produkcija i uskoro je svaki ozbiljniji ljubitelj žanra znao tko je Neil Blomkamp .

U pitanju je, naravno, mladi redatelj filma kojemu je to bio prvi dugometražni igrani film. Četiri godine kasnije u kinima se pojavio i njegov drugi film – Elysium . Za njega je Blomkamp dobio mnogo raskošniji budžet, ali i glumačku ekipu – Matta Damona i Jodie Foster.

Nakon Elysiuma, Blomkamp je odmah u petoj brzini krenuo na sljedeći projekt - ' Chappie '. S njim je ostao vjeran žanru znanstvene fantastike , a film je, kao i prethodna dva, smjestio u blisku i ne previše blistavu budućnost.

VIDEO

U toj budućnosti elite su zbog povećanja stope kriminala odlučile konstruirati robotske policijske snage koje su u svojoj prirodi opresivne i poslušne samo njima. Stvari je u svoje ruke odlučio uzeti mladi znanstvenik (Dev Patel) i – oteti jednog robota. Prema vlastitoj ga je viziji reprogramirao i pretvorio u vrlo simpatično biće koje može razmišljati samo, ali i - osjećati . Nazvao ga je 'Chappie'.

Ubrzo za to saznaju i vlasti i ulažu sve resurse u lociranje Chappieja kako bi ga uništili i spriječili da se slični slučajevi pojave i u budućnosti. Neposlušna bića koja razmišljaju svojom glavom ipak su ono posljednje što im treba u ambiciji za totalnom kontrolom društva. Dva glavna negativca u filmu tumače legendarna Sigourney Weaver i Hugh Jackman , iako imamo neki čudan osjećaj da bi on do kraja filma mogao promijeniti stranu.

I za kraj, prije nego što film 5. ožujka pogledate u kinu , nekoliko zanimljivih činjenica . Scenarij za 'Chappie' napisala je Blomkampova supruga, baš kao i za 'District 9', a temeljila ga je na njegovom kratkom filmu 'Tetra Vaal' iz 2004. godine. Robota Chappieja u filmu 'glumi' Sharlto Copley koji je u Districtu tumačio glavnu, a u Elysiumu jednu od sporednih uloga. Nakon uloge u Chappieju, Sigourney Weaver pojaviti će se i u sljedećem Blomkampovom projektu. Naime, čovjek je prije nekoliko dana objavio da će snimati novi ' Alien '. Zaista, treba li vam bolja preporuka od svega ovoga?

VIDEO

Jurassic World

Četvrti dio ' Jurassic Park ' franšize u produkcijskom je 'paklu' već gotovo cijelo desetljeće i prema prvotnom se planu u kinima trebao pojaviti još 2005. godine. Koliko je to zapravo mukotrpan proces bio pokazuje i činjenica da smo prvi foršpan dobili tek krajem 2014. godine. Ali, on je svim obožavateljima ulio tračak nade jer izgleda zaista spektakularno.

Na poziciji redatelja angažiran je relativno nepoznati Collin Trevorrow, no izvršni je producent ostao Steven Spielberg . Glavnu će ulogu u filmu tumačiti jedan od trenutno najpopularnijih glumaca svijeta - Chris Pratt - a društvo mu čine Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio i Jake Johnson.

Film će se u kinima pojaviti u lipnju ove godine , a njegova će radnja biti smještena 22 godine nakon događaja u Jurassic Parku (1993.) i to na otok 'Isla Nubar' gdje se sada nalazi potpuno funkcionalni tematski park pun dinosaura. Prošlo je desetak godina i interes posjetitelja počeo je jenjavati. No, najnovija atrakcija predviđena za povećanje popularnosti pokazati će se kao fatalna greška.

VIDEO

Terminator Genisys

Jedna riječ: Terminator. Budimo realni, voljeli ga ili mrzili, prva stvar koju ćete učiniti u srpnju je odlazak na prvu dostupnu projekciju. Jer - vraća se Arnold Schwarzenegger , a glavnu će ulogu uz njega tumačiti Emilia Clarke koju sigurno znate kao Khaleesi iz Game of Thronesa. Uz to vrijedi spomenuti i J. K. Simmonsa koji je upravo pokupio Oscara za ulogu u Whiplashu, te Matta Smitha kojega smo upamtili kao vrlo upečatljivog Dr. Whoa.

Scenarij također obećava. Naime, film će se odvijati kroz nekoliko vremenskih dimenzija zbog čega će u isto vrijeme biti i nastavak franšize, ali i uvod u nju. Skynet će svoj najnoviji napad izvršiti u isto vrijeme iz prošlosti, ali i budućnosti, a na Terminatoru je i ekipi okupljenoj oko Sarah Connor da spriječe Sudnji dan

Prvi foršpan izgleda jako dobro i iskreno se nadamo da se franšiza uz odličnu postavu vraća na staze stare slave.

VIDEO

Fantastic Four

Iako će mnogi, s pravom, ustvrditi da je Marvelom Fantastic Four prije svega superhero film, on se isto tako može svrstati i u žanr znanstvene fantastike . Kada se u kolovozu pojavi u kinima, Fantastic Four će biti ukupno treći Fantastic Four film koji je ujedno i reboot slavne četvorke superheroja.

Pretprodukcija filma započela je još 2012. godine, a prvi je trailer objavljen tek nedavno. Svi ljubitelji stripa već sigurno znaju o čemu se tu radi. Nakon teleportacije u alternativni svemir, četvorka dobiva pristup posebnim moćima kojima će pokušati spriječiti uništenje Zemlje od strane njihovog nekadašnjeg prijatelja.

Ono što ulijeva najviše optimizma ljubiteljima ove Marvelove franšize je redatelj, ali i izvanredna i mlada glumačka ekipa. Redateljsku palicu preuzeo je Josh Trank , relativno novo lice na sceni koje se proslavilo fantastičnim Chronicleom .

Glavne uloge pak tumače Miles Teller kojega smo u proteklih nekoliko tjedana mogli gledati u fantastičnom Whiplashu, talentirana Mate Mara koja se istaknula uz rame Kevinu Spaceyju u 'House of Cards', Toby Kebbel, dokazani Jamie Bell , te Michael B. Jordan koji nam je za oko zapeo upravo u spomenutom Chronicleu.

Ako još uvijek niste uzbuđeni zbog dolaska filma u kina, pogledajte foršpan, sve će vam biti jasno.

VIDEO

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Kakva bi to bila lista ovogodišnje filmske znanstvene fantastike bez spomena novog Star Warsa? Manjkava, loša i besmislena, eto kakva!

Točno desetak godina nakon ' Osvete Sitha ', 'The Force Awakens' će u kina stići tek nekoliko dana prije Božića i uvjereni smo - srušiti svakojake rekorde po zaradi i posjećenosti kina. Uz staru, prekaljenu postavu - Marka Hamilla , Harrisona Forda i Carrie Fisher - tu su i neka nova, ali dokazano talentirana lica poput Gwendoline Christie (Game of Thrones), Oscara Isaaca (Inside Llewyn Davis), Adam Drivera (Girls), Andyja Serkisa (Lord of the Rings), Lupite Nyong'o (12 Years a Slave) i ostalih...

Iako je mjesecima izričito opovrgavao da će režirati Episode VII zbog vjernosti Star Trek franšizi, J. J. Abrams je na kraju ipak popustio i preuzeo redateljsku palicu. Čini se da mu je Disney dao ponudu koju jednostavno nije mogao odbiti.

Radnja filma smještena je tridesetak godina nakon događaja u ' Povratku Jedija ' (1983.) i to je zapravo sve što zasad znamo o scenariju. Disney je i dalje vrlo tajnovit oko svega, a prvi foršpan nije srušio internet, ali čvrsto smo uvjereni da je bio vrlo, vrlo blizu. Ponajviše zbog nove sablje na čijem je dizajnu pridonio i Jonathan Ive , glavni Appleov dizajner.

VIDEO

Cijelu listu svih znanstveno-fantastičnih filmova koji u kina stižu ove godine možete pogledati na IMDB-u .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'
URNEBESNI KOMENTARI

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'

'Joj pa i u Austriji se tako radi', napisao je jedan korisnik društvene mreže. 'Čovjeku se nešto prosulo po tepihu pa ispire...', dodao je drugi

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega
zima u proljeće

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega

Sjeverni Velebit - Iako smo u kalendarskom proljeću, na Velebitu je prava zima. U noći s ponedjeljka na utorak na Zavižanu je palo 27 centimetara snijega. -Cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas i sutra očekuju nove snježne padaline, trenutno ne preporučujemo posjet Parku-, napisali su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Kako snježna idila izgleda koncem travnja, pogledajte u videu
Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!
RETRIEVER WEEKEND

Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!

U prostranom parku Osnovne škole Eugena Kvaternika, osim specijalnih izložbi retrievera iz cijelog svijeta, bit će predstavljeni i psi za traženje droge i eksploziva. spasilački i potražni psi te terapijski i psi pomagači