Obavijesti

Tech

Komentari 48

Moćan i skup: Isplati li se veće ulaganje u Samsung S6 edge?

Moćan i skup: Isplati li se veće ulaganje u Samsung S6 edge?
2

S6 i edge dijele sve bitne karakteristike, a iako edge izgleda odlično, njegovi su zakrivljeni rubovi nedovoljno iskorišteni dok je sam uređaj prilično skuplji od S6

VIDEO

Uz zakrivljeni ekran s obje strane, odlični Samsungov Galaxy S6 pretvorio se u još ljepši telefon. S pravom se kaže da je ovo premium model, a tako i košta ( 1000 kuna više od S6 ). Galaxy S6 edge dijeli skoro sve bitne specifikacije kao i S6, ali s ekranom koji se prelijeva s rubova iznimno je poželjan i teško ćete ga zamijeniti za neki drugi telefon.

Pokretanje videa...

24sata 01:51

No, upravo taj zakrivljeni dio telefona je onaj gdje Samsung ne briljira. Note Edge pokazao nam je koliko rubni paneli mogu imati korisnih primjena. Ovdje je sučelje svedeno u osnovi na alat za određene notifikacije, a čak su i to mogli bolje riješiti. Problem se javlja i u nekim aplikacijama u kojima preko rubova ekrana prelazi dio koji morate pročitati, a i slika je lagano iskrivljena.

Samsungova zamisao je da telefon stoji na stolu s ekranom prema dolje te da svjetlosni efekti i boje vama signaliziraju što se događa. No, koliko nas uopće ikad tako ostavlja telefon.

Zakrivljena gornja strana telefona i donja ravna također mogu nekome biti smetnja u svakodnevnom korištenju. Ipak je prirodnije da nam zakrivljeni dio leži u ruci.

Samsung je u izradi S6 odlučio koristiti premium materijale, doradili su dizajn i samu konstrukciju. Staklo s obje strane metalnog okvira daje dojam da je S6 edge skup koliko i košta, a napokon su se riješili plastike, koja bi ipak trebala biti rezervirana za telefone koji nisu top modeli.

U unutrašnjosti nas čeka mrvicu veća baterija u odnosu na S6 (2600 mAh - 2550 mAh) te isti Exynos procesor s osam jezgri kojima pomaže 3 GB radne memorije. Dovoljno da sve radi kad želite i kako želite. Možete birati između modela s 32, 64 i 128 GB memorije, a Samsungova želja očito je da uzimate modele s više memorije, jer memorijsku karticu nećete moći staviti u ovaj telefon. Naravno, ovom problemu možete doskočiti cloud servisima na koje ćete spremiti svoju glazbu i sve što vam ne stane na telefon, ili USB stickom koji ima micro USB ulaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno