Obavijesti

Tech

Komentari 18

Ne treba vam Instagram: 10 najboljih retro foto aplikacija

Ne treba vam Instagram: 10 najboljih retro foto aplikacija
1

Mnogi koriste Instagram kako bi uredili svoje fotografije. No, postoji još mnogo dobrih aplikacija koje fotografijama daju poseban izgled te ih čine još posebnijima

VIDEO

Ako imate iPhone vrlo je vjerojatno da koristite Instagram. Upravo je ta foto aplikacija jedna od najpopularnijih u Appleovom online dućanu. Instagram oduševljava svojim retro filterima koji daju fotografijama poseban draž i praktički svaku fotografiju ušminkava u trenu. 

No, jedna od rijetkih mana Instagrama je što ne možete koristiti tu aplikaciju samo za obradu slike, nego tu sliku morate i objaviti na Instagramu. Izabrali smo 10 aplikacija s retro filterima koje vam daju i tu slobodu. 

Big Lens

Ova se aplikacija fokusira na isticanje jednog dijela fotografija, dok se ostatak slike zamuti što daje lijepi istaknuti efekt. Možete kreirati masku oko osobe ili objekta koji želite ostaviti u fokusu, a ostatak fotografije bit će zamućen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Big Lens

Infinicam

Ova aplikacija ima cijelu seriju filtera među kojima možete birati. One koji vam se više sviđaju možete spremiti za stalnu upotrebu pritiskom na ikonicu kamere. Možete i izrezivati kadar, dijeliti ili snimiti fotografiju nakon filtera. 

Vintage Scene

Ova aplikacija nudi dašak starine i vremena prije Polaroida. Serija filtera nudi fini retro izgled koji izgleda vrlo autentično. Nudi četiri starinska filtera. 

Pixlr-o-matic

Ako vam se, pak, ne da isprobavati cijeli niz aplikacija, ne trebate tražiti dalje od ove. Pixlr-o-matic je najbolja zamjena za Instagram, ima desetak odličnih filtera, koji će vašim fotografijama dati umjetnički i zaigrani dojam. Možete se poigrati i sa svjetlom na fotografijama, te kadriranjem. Možete i snimiti fotografiju kroz aplikaciju, ili učitati već snimljenu fotografiju. 

Cross Process

Ova aplikacija odlično je proučila i kopirala način razvijanja fotografija s negativa. Korisnicima daje mogućnost koje efekte žele imati u 'razvijanju' kako bi se dobio unikatni izgled. Ova aplikacija obrađenim fotografijama može dodati i okvir. Za dodatni gušt čujete i zvuk razvijanja fotografije dok se slika procesuira. 

Cross Process

8mm Vintage Camera

Ovo je još jedna aplikacija za retro zaljubljenike. 8mm Vintage Camera vam nastoji dati užitak kao da koristite tu starinsku legendarnu 8-milimetarsku kameru. Osim retro fotografija, možete snimati i retro video. Vrlo cool aplikacija. 

CameraBag

Ova aplikacija nudi 13 osnovnih filtera, a svaki ima još i po nekoliko podvarijanti. Možda to nisu najbolji filter na tržištu, ali neki su vrlo lijepo i originalni. Također, možete istu fotografiju snimiti u više stilova. 

Camera+

Ova aplikacija pokriva sve, od desetak predložaka do hrpe filtera, te vrlo lijepih okvira. Ono što je posebno zgodno je da možete birati intenzitet svakog efekta. Aplikacija nudi i jaku LED bljeskalicu pa ako vam zatreba svjetlo u garaži znate gdje tražiti...

Camera

Hipstamatic

Hipstamatic stiže s četiri osnovna tipa objektiva, tri različite vrste negativa, te tri različite bljeskalice koje možete podešavati. Sučelje izgleda poput starinske kamere i može vas malo zbuniti dok se ne naviknete na mogućnosti, ali jednom kad se snađete možete snimiti i obraditi prekrasne fotografije. 

ShakeItPhoto

Neki još razvijaju fotografije na klasičan način, i to plaćaju skupo. ShakeItPhoto simulira taj proces i na mail šalje skeniranu fotografiju, koja kao da je upravo sad razvijena u zamračenoj prostoriji. 

ShakeItPhoto

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje