Obavijesti

Tech

Komentari 43

Ovo su bili najbolji mobiteli u doba prije pametnih telefona

Ovo su bili najbolji mobiteli u doba prije pametnih telefona
1

Mobiteli su se preklapali, morali ste stiskati tipke kako biste napisali poruku, a baterija je trajala dosta dulje. Za neke današnje divove tada nitko nije niti čuo

VIDEO

Sjećate se vremena prije nego su Apple, Samsung, Google i ostali tehnološki divovi zavladali svijetom mobitela? Mobiteli su se preklapali, morali ste stiskati tipke kako biste napisali poruku, a baterija je trajala dosta dulje. Za tvrtke poput HTC-a, Xiaomija, Huaweija skoro nitko nije ni čuo, a Samsungovi telefoni nisu bili ni blizu po popularnosti današnjima.

Iako smo svi naviknuli na nove tehnologije, mogućnost da preko mobitela plaćamo račune, čitamo vijesti i slušamo glazbu, nekih kultnih mobitela iz ere prije pametnih telefona mnogi se rado sjećaju.

Nokia 3310 (2000.)

Još uvijek jedan od najprodavanijih mobitela svih vremena. Nokia 3310 ostat će zapamćena kao neuništiv mobitel kojeg je većina imala. Ovaj mobitel ima dosta karakteristika koje su u svoje vrijeme bile rijetke, poput kalkulatora, podsjetnika i štoperice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Wikipedia

Nokia N95 (2006.)

Nokijina N95 serija bila je prava preteča današnjih smartphonea. Taj je mobitel posebno bio cijenjen zbog svojih multimedijalnih mogućnosti, snimanja kvalitetnih fotografija i videa. Kamera je bila 5 megapiksela i bila je najmoćnija na tržištu. N95 serija je koristila i GPS, te Wi-Fi i odmah je postala veliki hit. Odličan je bio i nasljednik N96.

Wikipedia

BlackBerry Pearl (2006.)

Doba ovisnosti o smartphoneu počelo je od BlackBerryja. BlackBerry je danas gotovo izguran s tržišta, ali BlackBerry Pearl je u svoje vrijeme bio megahit. Bio je lagan, lako se i brzo tipkalo na njemu i prvi u BlackBerryjevoj seriji namijenjen i korisnicima van poslovnog svijeta.  

Motorola RAZR (2004.)

RAZR je u kratkom vremenu dobio kultni status zbog svog cool dizajna. Bio je vrlo tanak u odnosu na tadašnju konkurenciju i donio je revoluciju u dizajnu mobitela sa svojim preklopnim rješenjem. Dizajn mu je i bio najveća prednost pa je slavu stjecao i u filmovima.

Wikipedia

Nokia N-Gage (2003.)

Ovaj mobitel bio je  prvi pokušaj da zaživi mobilni gaming. Igre su se igrale putem malih kartica koje su se stavljale u mobitel. I dok je mobitel bio dosta dobar za gaming, pokazao se potpuno nepraktičan za pozive i poruke. Dapače, proglašen je jednim od najvećih neuspjeha u povijesti tehnologije.

Wikipedia

Sony-Ericsson W810i (2006.)

Nakon pada Walkmana i uspona iPoda, Sony je uveo W seriju mobitela koje su bile fokusirane na reprodukciju glazbe. W810i bio je najbolji primjerak iz serije. Sadrži glazbeni player, utor za memorijsku karticu te 2-megapikselnu kameru.

Koje ste mobitele vi koristili? Koji su vam ostali u najboljem sjećanju?


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković