Obavijesti

Tech

Komentari 28

Putem dronova aktivisti će u Poljsku slati pilule za pobačaj

Putem dronova aktivisti će u Poljsku slati pilule za pobačaj
1

Aktivisti ne trebaju dopuštenje vlada za ovaj pothvat jer dronovi teže manje od 5 kg, ne koriste se u komercijalne svrhe i ne lete u kontroliranom zračnom prostoru

VIDEO

U posljednje vrijeme možemo vidjeti sve više različitih modela dronova koji se koriste u različite svrhe. Dronove koristi vojska, fotografi, pa čak i Amazon za isporuke paketa. No, sada su dronovi dobili još jednu svrhu – isporučivati pilule za pobačaj.

Time prenosi da su grupe za prava žena odlučile isporučivati pilule za pobačaj iz Njemačke u Poljsku gdje je ženama pobačaj zabranjen osim ako trudnoća nije rezultat silovanja ili incesta. Pobačaj u Poljskoj dozvoljen je i ako je život majke ili fetusa ugrožen na neki način, no čak i tada, vrlo je teško dobiti dopuštenje za pobačaj.

Aktivisti ne trebaju dopuštenje vlada za ovaj pothvat jer dronovi teže manje od 5 kg, ne koriste se u komercijalne svrhe i ne lete u kontroliranom zračnom prostoru. Ni žene u Poljskoj neće imati problema sa zakonom jer ne mogu biti kažnjene za ilegalne pobačaje.

Pilule za pobačaj koje će aktivisti iz Njemačke slati u Poljsku odobrene su od strane Svjetske zdravstvene organizacije te ih žene mogu uzeti bez liječničkog odobrenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Poljskoj se godišnje izvrši čak 50.000 ilegalnih pobačaja, a mnoge žene odlaze u zemlje poput Velike Britanije gdje je pobačaj dopušten.

- Stalno ističemo nedostatak sigurnih uvjeta za pristup pobačaju i medicinskim pilulama za pobačaj. To je kršenje prava žena – pojasnila je Rebecca Gomperts, predsjednica nizozemske organizacije Women on Waves. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle