Obavijesti

Tech

Komentari 3

Roboalka: Kako kopljem od svega 30 cm pogoditi 'u sridu'

Roboalka: Kako kopljem od svega 30 cm pogoditi 'u sridu'
5

ELEKTRIKA UMJESTO KONJA: Kao i u pravoj Alki ili utrci na prstenac, cilj je bio pogoditi ‘u sridu’. Slavodobitnik je bio 13-godišnji Ivan Blašković iz Velog Vrha

VIDEO

Kako robotom u manje od 12 sekundi i kopljem dugačkim 30 centimetara pogoditi prstenac unutarnjeg promjera 1,5 centimetra?

Odgovor su u subotu dali učenici Primorsko-goranske županije, koji su u dvorištu crkve u Barbanu robotima upravljali zadivljujućom vještinom. 

Natjecanje u robo-trci na prstenac ima tri discipline. U prvoj natjecatelji upravljaju mobilnim robotom i kopljem ručno pomoću tipkovnice i miša, u drugoj se mobilni robot kreće prateći 150 centimetara dugu stazu, a natjecatelji upravljaju kopljem, dok u trećoj s kopljem i robotom upravljaju ručno, ali ne vide stazu. 

Slavodobitnik s najviše osvojenih punata (17,5) je Ivan Blašković (13), učenik O.Š. Veli Vrh, dok je prvo mjesto osvojila tročlana ekipa “Gladijatori”. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Organizatori su Hrvatski robotički savez i Društvo za robotiku Istra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle