Obavijesti

Tech

Komentari 8

Šef Applea studentima poručio da ne žrtvuju život za novac

Šef Applea studentima poručio da ne žrtvuju život za novac
1

Posao poprima novo i važnije značenje kada osjetite da idete pravim smjerom. U protivnom bit će to odrađivanje posla, a život je prekratak za to, kaže Tim Cook

VIDEO

Glavni direktor moćnog Applea, tvrtke koja ima više gotovine od mnogih zemalja u govoru na dodjeli diploma na Sveučilištu George Washington imao je jednostavnu i jasnu poruku. Tim Cook studentima je poručio da nije dobro da sve žrtvuju za novac .

- Vaše vrijednosti su važne, one su vaša zvijezda vodilja. Posao poprima novo i važnije značenje kada osjetite da idete pravim smjerom. U protivnom bit će to samo odrađivanje posla, a život je prekratak za to . Ne morate birati između toga da radite dobre stvari i da dobro odrađujete stvari. To je krivi izbor - poručio je studentima Tim Cook.

Pojasnio je da je to lekcija koju je naučio prije 17 godina kada je upoznao Appleovog vizionara Stevea Jobsa . Kaže da ga je upravo on uvjerio da napusti Compaq i dođe u Apple, kompaniju koja se Cooku činila kao da je bez kormila. Jobs mu je rekao da će napraviti seriju proizvoda koji će promijeniti svijet.

- Uvijek sam mislio da je posao samo posao, a da su vrijednosti imale neko svoje mjesto. Mislio sam da za mijenjanje svijeta ima vremena, i da bih to trebao raditi u svoje vrijeme, a ne u uredu. No, Steve nije tako gledao na stvari, on je bio idealist.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata 03:01

Cook je podijelio i priču iz djetinjstva kada je pobijedio na natječaju eseja 1977. godine. Za nagradu je dobio priliku upoznati dva različita velikana, guvernera Alabame koji je još podržavao segregaciju bijelaca i crnaca, te predsjednika Jimmyja Cartera, snažnog zagovornika prava jednakosti.

- Upoznati mog guvernera meni nije bila čast. Kad sam se rukovao s njim bilo mi je kao da izdajem svoja uvjerenja. Došao sam licem u lice s dvije osobe koje su imale zagarantirano mjesto u povijesti, a meni je bilo jasno koji je od njih dvojice u pravu, a koji nije - opisao je Cook.

Nakon što je 2011. preuzeo Apple nakon smrti karizmatičnog Stevea Jobsa, Cook je s vremenom postao sve glasniji zagovornik rješavanja društvenih problema. Pod njegovim vodstvom Apple gura korištenje energije obnovljivih izvora . Nedavno je ponosno izjavio da je homoseksualac, on je najmoćniji lider u poslovnom svijetu koji je izašao u javnost s takvom izjavom. Za sva ta njegova ostvarenja i doprinos javnoj službi sveučilište ga je nagradilo počasnim doktoratom .

- Promjenu nabolje u velikoj je mjeri donijela tehnologija. Pametni mobiteli i tableti mijenjaju svijet. Ljudi danas kada vide nepravdu mogu je lako razotkriti jer imaju kameru u svom džepu cijelo vrijeme - poručio je Cook.

Dakako, za kraj svog govora Cook je iz svog džepa izvadio iPhone i slikao studente.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica