Obavijesti

Tech

Komentari 5

Sony Xperia Z4 Tablet je brz i moćan, ali i nevjerojatno tanak

Sony Xperia Z4 Tablet je brz i moćan, ali i nevjerojatno tanak
14

Sony je u Barceloni predstavio napredniju verziju svog tableta, ali i novi povoljni telefon iz Xperia linije. M4 Aqua donosi dizajn Z3, ali i prilično zanimljiv hardver

VIDEO

Sony nas je prije godinu dana u Barceloni oduševio tankim i laganim Xperia Z2 tabletom, a sada stiže njegov nasljednik koji stvari pomiče još prema naprijed.

Dok se čeka Xperia Z4 telefon, Sonyjev tablet oduševljava gabaritima i mogućnostima. Ovo je najtanji i najlakši 10-inčni tablet s 2K (2560x1600) ekranom. Točnije, sa samo 6,1 milimetara debljine tanak je kao i iPad Air 2, a težak je tek 393 grama (LTE verzija). I dalje je vodootporan i opremljen moćnom baterijom od 6000 mAh, koja bi trebala omogućiti 17 sati video reprodukcije.

VIDEO

Što se tiče hardvera, pogoni ga Qualcommov osmojezgreni Snapdragon 810 na 2 GHz uz 3 GB RAM-a. Tu je i 32 GB interne memorije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tablet dolazi s kamerama od 8 i 5,1 megapiksela, a naravno podržava i PS4 Remote Play za igranje igara s PS4 konzola. Dolazit će u Wi-Fi i 4G LTE verzijama.

Kako bi pokazali da ovo nije samo uređaj za igru, već da može zamijeniti i prijenosnik, uz njega nude Bluetooth tipkovnicu s utorom za tablet. Tablet u prodaju stiže tijekom lipnja.

Xperia M4 Aqua - Povoljno i atraktivno

Sony

Nakon što su nedavno predstavili Xperiju E4, Sony je sada izbacio još jedan telefon pristupačnije cijene. M4 Aqua je 5-inčni uređaj (720p) s Android Lollipopom koji izgleda poput skupljeg Z3. Tako se ovdje nalazi isti OmniBalance dizajn otporan na vodu, ali u plastičnom kućištu. Telefon težak 136 grama dolazi opremljen sa 64-bitnim Snapdragon 615 procesorom s osam jezgri (4jezgre na 1,5 GHz i 4 na 1 GHz) te 4G LTE podrškom. Tu je i 2 GB radne memorije te 8 ili 16 GB interne.

Aqua ima kameru od 13 megapiksela sa Sonyjevim Exmor senzorom i F2,0 otvorom blende te ISO 3200 osjetljivošću. S prednje strane snimat će vas kamera od 5 megapiksela.

Uređaj će biti dostupan tijekom proljeća u više od 80 zemalja, a navodno će stajati oko 299 eura.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle