Obavijesti

Tech

Komentari 154

Stigao i kod nas: Testirali smo Samsungov najljepši telefon

Stigao i kod nas: Testirali smo Samsungov najljepši telefon
3

Galaxy S6 Edge Plus izgleda odlično, radi ekstremno brzo, a opremljen je sjajnim ekranom i kamerom. No, najveća prepreka mnogima koji bi ga htjeli bit će cijena

VIDEO

Android telefoni nisu bili često pojam prekrasno dizajniranih uređaja koje bi baš svatko poželio, za razliku od iPhonea. No, u posljednje vrijeme i to se drastično mijenja s nizom sjajnih uređaja u čijoj izradi su korišteni najkvalitetniji materijali. Takav je slučaj i kod Samsungovih posljednjih top modela. Nakon S6 i Edgea, ovih dana na red je došao i veći par, Galaxy S6 Edge Plus i Note 5. Dok Note i dalje ostaje na čekanju za Europu, S6 Edge Plus od petka je u prodaji u Hrvatskoj, a mi smo se imali prilike tek nekoliko dana družiti s uređajem kako bi isprobali najvažnije značajke.

Pokretanje videa...

24sata Video 02:57

U prvom planu svakako je njegov izgled. Ovaj telefon osobno bih svrstao među najljepše uređaje koje sam ikad imao prilike isprobati. Iako je na prvi pogled velik, s ekranom dijagonale 5,7 inča, upravo zakrivljeni rubovi malo smanjuju dojam. No, dizajnerski to i nije najsretnije. Kako mu je poleđina ravna, a ekran zakrivljen, ne leži prirodno u ruci. Ovo je zamjerka koja će možda smetati ljudima s prosječnim ili malim rukama, dok će korisnicima s velikim rukama ovo biti taman.

Njegov Super AMOLED ekran prikazuje sliku rezolucije 2560x1440 piksela, a kvaliteta prikaza boja je fantastična i to u skoro svim uvjetima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogoni ga Samsungov Exynos 7240 procesor s osam jezgri i 4 GB RAM-a, tako da ga je prilično teško natjerati na zastajkivanje, no bit će zanimljivo vidjeti kako se uređaj ponaša nakon šest mjeseci ili godine dana, kad instaliramo gomilu aplikacija i napunimo ga fotografijama.

Samsungov senzor otiska prsta koji se nalazi u ovom uređaju na home tipki radi iznimno brzo i precizno. Kamera snima fotografije od 16 megapiksela, a uz optičku stabilizaciju i 4K snimanje, Samsung je ugradio i digitalnu video stabilizaciju koja bi trebala omogućiti mirnije video snimke. Što se tiče prednje kamere ona snima fotografije od 5 megapiksela. Samsung je dodao i podršku za RAW, a kamerom su najavili kako dodatno žele ući u naše živote kroz opciju Live Broadcast. Ovo je jedan od brojnih načina snimanja koji nam omogućuje da pokrenemo live stream na YouTubeu direktno iz kamere. Stream može biti javan, ali i privatan, odnosno možemo obavijestiti samo nekoliko prijatelja.

VIDEO

Iako su mu smanjili bateriju u odnosu na Note 4, njegovih 3000 mAh trebalo bi biti dovoljno za cijeli dan korištenja. No, za pravu procjenu rada baterije trebali bi telefon koristiti duže vrijeme. U svakom slučaju, Samsung puno očekuje od bežične budućnosti. Kao što su rekli tijekom prezentacije uređaja, njihov se telefon bežično može napuniti od 0 do 100 posto za samo dva sata, a oni se nadaju da će u budućnosti biti bežičnih punjača svugdje kako više ne bi morali ovisiti o kabelima.

Dok Note 5 kao svoj adut ima novu S Pen olovku, kod Edgea je to njegov zakrivljeni bočni panel. U odnosu na manji Edge, ovaj je dobio nešto više funkcija, za koje je upitno koliko ćemo ih ikad koristiti. Panel sada više ne prikazuje samo notifikacije, već možemo dodati i prečac do pet najdražih aplikacija i do pet najčešće biranih kontakata. Otvaranje tog izbornika nije uvijek najelegantnije, a i pitanje je koliko će vam to trebati.

No, faktor koji će kod mnogih odlučiti o kupnji ovog uređaja je cijena od čak 7200 kuna u slobodnoj prodaji. Istina, oni koji ga žarko žele, vjerojatno će se ipak odlučiti za neku od ponuda u tarifama domaćih operatera gdje telefon ipak ispada nešto pristupačniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle