Obavijesti

Tech

Komentari 61

U kućištu od magnezija stigao novi 'ubojica iPhonea' iz Kine

U kućištu od magnezija stigao novi 'ubojica iPhonea' iz Kine
5

Ekran je, kao i na prošlom modelu, velik 5,5 inča s HD rezolucijom 1080p. Glavna kamera ima 13 megapiksela i brojne napredne funkcije, a prednja 5 megapiksela

VIDEO

Kad nekome spomenete "kineske mobitele" vjerojatno je prva asocijacija niska cijena i još niža kvaliteta. No, u posljednje vrijeme kompanije iz te zemlje na tržište izbacuju sve bolje premium modele koji ne samo da mogu parirati gigantima poput Samsunga ili Applea nego ih nekim karakteristikama čak i nadmašuju.

Jedan od takvih svakako je i OnePlus koji je u zoru ovoga utorka i službeno dobio svoju drugu verziju. Nešto više od godinu dana nakon što je OnePlus One pokazao da se i za manje od 300 eura može kupiti vrhunski smartphone, njegov nasljednik OnePlus 2 nastavlja pozitivan trend uz tek nešto višu cijenu, ali i dalje gotovo duplo nižu od konkurentskih modela.

Dojam kvalitete na prvi pogled odat će magnezijsko kućište i metalne tipke koje donosi OnePlus 2. Ispod kućišta i tipaka smješten je četverojezgreni Qualcommov Snapdragon 810 procesor zajedno s čak 4 GB RAM-a. Što se interne memorije tiče, nude se modeli od 16 i 64 GB .

Ekran je, kao i na prošlom modelu, velik 5,5 inča s HD rezolucijom 1080p. Glavna kamera ima 13 megapiksela i brojne napredne funkcije, a ona prednja 5 megapiksela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Energiju OnePlusu 2 daje baterija od vrlo dobrih 3300 mAh. Operativni sustav koji ga pogoni je OxygenOS . Riječ je o prilagođenoj verziji Androida koju je razvio OnePlus.

Ono što vas vjerojatno najviše zanima je cijena. Ona za model od 16 GB iznosi 329 eura, a za 64 GB 399 eura . Prodaja preko interneta krenut će 11. kolovoza.

Dakle još jedan u nizu "ubojica iPhonea" je stigao. Iluzorno je očekivati da bi i ovaj "Kinez" mogao "ubiti" Appleovu uzdanicu, ali zbog odličnog omjera cijene i kvalitete mogao bi biti itekako dobro prodavan, možda i bolje od svoje prve verzije.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle