Obavijesti

Tech

Komentari 5

U Samsungu ne strahuju: Novi S5 imat će bolju prodaju od S4

U Samsungu ne strahuju: Novi S5 imat će bolju prodaju od S4
1

Galaxy S4 u prvom se mjesecu prodao u 10 milijuna primjeraka, a Yoon Han-kil iz Samsunga je izjavio kako očekuju da će S5 biti značajno uspješniji od toga.

VIDEO

Samsungov novi top model telefona trebao bi se bolje prodavati od svog prethodnika i odbaciti prognoze da će se Galaxy S5 puno teže boriti za svoje mjesto na tržištu najboljih telefona. Južnokorejski div poduzeo je niz mjera kako bi rast mobilnog poslovanja (koji donosi 70 posto prihoda) i dalje bio zadovoljavajuć. Smanjili su cijene telefona, nude razne bonuse, ali i povećali broj zemalja u kojima je krenula prodaja. Uspješan start bitan je za Samsung koji je zabilježio već drugi kvartalni pad profita. 

- S5 se prodaje bolje od S4, ali teško je podijeliti točne brojke jer smo još u ranoj fazi - rekao je Yoon Han-kil iz Samsunga u razgovoru za Reuters. Dodaje da će brojke biti puno bolje od prethodnika. 

Galaxy S4 u prvom se mjesecu prodao u 10 milijuna primjeraka, a Yoon je izjavio kako očekuju da će S5 biti značajno uspješniji od toga. 

Samsung radi i na barem dva telefona koje pogoni njihov operacijski sustav Tizen, kojim žele smanjiti ovisnost o Googleu. Njih će lansirati u nekoliko zemalja gdje mu predviđaju uspjeh. Prvi će stići prije ljeta i radi se o top modelu, dok će drugi biti u srednjem dijelu tržišta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle