Obavijesti

Tech

Komentari 14

'Žena me napala jer sam nosio Googleove naočale u javnosti'

'Žena me napala jer sam nosio Googleove naočale u javnosti'
1

Novinar Kyle Russell kaže da mu je prišla mlada žena, viknula 'Glass' i zgrabila naočale vrijedne 1500 dolara. Razbila ih je, a novinar misli da je baš to bio cilj...

VIDEO

Još jedan korisnik Google Glassa postao je žrtva napada u San Franciscu. Ovaj put riječ je o 20-godišnjem novinaru Kyleu Russellu, prenosi Mashable. Podsjetimo, u veljači je u jednom baru u istom gradu napadnuta žena koja je nosila Googleove naočale.

Russell se u petak vraćao s lokalnih prosvjeda protiv Googlea i bio je na putu prema postaji željeznice BART kada je neka žena u ranim dvadesetima viknula "Glass!", zgrabila mu naočale s glave i pobjegla. Russell i njegovi prijatelji krenuli su za njom, no nisu je uspjeli uhvatiti. Žena je tijekom bijega bacila 1500 dolara vrijedne naočale na pod i razbila ih.

Russell smatra da joj je upravo to bio cilj, a ne krađa.

- Po tonu kojim je viknula "Glass!" i načinu na koji je razbila Glass mislim da joj je uništenje naočala bilo cilj - rekao je Russell za Mashable. Dodaje kako je Googleov gadget sada pokvaren i neupotrebljiv.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Russell je uvjeren da ovaj napad nije povezan s prosvjedom s kojeg je izvještavao u petak. Mještani, naime, prosvjeduju protiv Googlea jer smatraju da dolazak bogatih iz svijeta tehnologije pridonosi rastu cijena nekretnina te tako otežava život manje imućnim starosjediocima. Konkretno, ovaj je prosvjed bio organiziran protiv Googleova odvjetnika Jacka Halprina, koji je iz zgrade koju je kupio i u koju se uselio izbacio ostale stanare.

Prosvjednicima smeta i što Google besplatno koristi gradske resurse, poput autobusnih stajališta za svoje autobuse kojima prevozi zaposlenike na relaciji San Francisco - Silicijska dolina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle