Obavijesti

Tech

Komentari 78

Fadl: Igre nisu više samo za geekove, ovo je ozbiljan posao

Fadl: Igre nisu više samo za geekove, ovo je ozbiljan posao
7

E-sports natjecanja sve su snažnija industrija, a u Wargamingu odjel za natjecanja vodi Mohamed Fadl, koji nam je u razgovoru otkrio što rade na popularizaciji igre

VIDEO

Direktor Wargaminga Victor Kislyi rekao je tijekom konferencije u Varšavi kako su ih u razvoju eSports odjela vodili zahtjevi igrača, a nakon što su pokrenuli Wargaming ligu sada su dogurali do 40.000 profesionalnih timova, a samo 14 ih se bori za naslov svjetskog World of Tanks prvaka. Zbog toga su odlučili i prošlogodišnji fond od 8 milijuna dolara povećati na čak 10 milijuna. U Wargaming ligi lani se natjecalo ukupno 200.000 sportaša , a uz povećanje sredstava za njih, ove godine su najavili partnerski program, alate za korisnike te mogućnost da i igrači utječu na razvoj igre.

O tome smo razgovarali i s Mohamedom Fadlom , voditeljem eSports odjela Wargaminga za Sjevernu Ameriku i Europu.

- Igrači će uz fondove za nagrade imati i korist od toga što će se podići ukupna kvaliteta natjecanja, profesionalni timovi će imati puno ozbiljnije okruženje za igre što će im pomoći u privlačenju dodatnog novca za nagrade, sponzora i prepoznatljivosti - rekao je Fadl i dodao da ulažu u poboljšanje igre, kvalitete i žele pomoći timovima da postanu legendarni.

Fadl je rekao i kako će snažnije fokusirati na obične igrače koji se natječu na turnirima, kako bi kroz natjecanja izvukli najbolje od njih, koji bi u konačnici mogli postati profesionalci na ovoj razini natjecanja. Uz europsku ligu koja je u planu, kaže da žele pomoći igračima da sami organiziraju svoje turnire i lige u manjim sredinama i lokacijama poput Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komentirao je i ideju o spajanju raznih igara u jedno veliko eSports natjecanje te naglasio da se moraju fokusirati na svoju igru i razvijati je, ali da je sama ideja odlična. O tome je govorio i šef kompanije Kisly, koji je istaknuo kako oni moraju biti ti koji će drugima pružiti ruku te da je ovakvo natjecanje svakako moguće te da će to vrijeme doći brzo.

Tijekom konferencije Fadl je naglasio kako više nije istina da se ovdje radi samo o geekovima koji igraju igre već o ozbiljnom poslu za koji treba imati određene vještine. Iako mnogi još misle kako se radi samo o zabavi, dodao je kako u suradnji s medijima mogu raditi na promjeni te slike, no da će to doći i prirodno jer će zajednica okupljena oko eSports natjecanja promijeniti tu sliku. Spomenuo je kako su u pregovorima s globalnom medijskom kućom koja će prenositi eSports natjecanja.

Činjenica je da samo ovako gledanje tenkovskih borbi i nije najzanimljivije za gledanje, a to su priznali i Fadl i direktor Kisly. Zbog toga su se odlučili na određene promjene u samoj igri i u pravilima, kako bi prisilili igrače da budu agresivniji, ali i da samim time igra bude zabavnija.

U nastavku možete pogledati cijeli razgovor s Fadlom.

VIDEO

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle