Obavijesti

Tech

Komentari 73

Osvojite svijet ili budite najbolji manadžer u browser igrama

Osvojite svijet ili budite najbolji manadžer u browser igrama
8

Za igranje bilo koje browser igre dovoljno je da imate pristup internetu, ne treba vam jako računalo s najnovijom (skupom) grafičkom karticom, a i skoro sve su besplatne

VIDEO

Posljednjih godina browser igre sve su popularnije uz PC naslove i igre za konzole, a među glavnim razlozima su cijena, dostupnost i druženje. Naime, za igranje bilo koje browser igrice dovoljno je da imate pristup internetu, ne treba vam jako računalo s najnovijom (skupom) grafičkom karticom i to je to – spremni ste za igranje! Važna komponenta je i cijena – gotovo sve browser igre se mogu igrati potpuno besplatno! Naravno, svakom uloženom kunom ojačat ćete i olakšati si igranje, ali možete igrati i bez utrošene ijedne kune. Ovo su neke od najpopularnijih strateških i nogometnih browser igara: 

eRepublik
Ovaj svojevrsni online eksperiment je ogromna simulacija društveno-političkih odnosa koju trenutno igra oko 282.000 ljudi, a broj stalno raste. U ulozi ste građana eHrvatske i možete odabrati vojnu, političku, ekonomsku ili novinarsku karijeru. Ili možete biti od svega pomalo. Svaki dan trebate izvršavati trening kojim povećavate snagu i utjecaj u bitkama, trebate raditi u tvrtkama da biste zaradili plaću i kruh koji vam je potreban za akcije. Možete se pridružiti i strankama te pokrenuti virtualnu političku karijeru (trenutno su dvije najjače stranke eHSP i eSKH) te postati zastupnik u Kongresu ili predsjednik eHrvatske! Sigurno najzabavniji dio igre je vojni modul u kojem se imate priliku boriti za eHrvatsku i priključiti se elitnim gardijskim brigadama! Trenutna situacija za eHrvatsku je da nas je okupirala eSrbija i imamo kolonije u eIndiji. Novi predsjednik najavljuje skoru protuofenzivu i oslobađanje uz pomoć najvažnijih saveznika eGrčke i eRumunjske!

Travian
Sigurno ste prilikom surfanja internetom imali prilike vidjeti oglas za ovu igru, a mnogi su je i zaigrali. Igru započinjete kao poglavica sela, a možete izabrati hoćete li igrati s Rimljanima, Galima ili Teutoncima. Cilj je razvijati selo, ekonomiju i imati jaku vojsku kojom možete pokoriti okolna sela ili uspješno braniti svoje. Mala neopreznost može vas koštati nenadoknadivih gubitaka. S druge strane, Travian igra preko milijun igrača i taj broj sigurno jamči dobru zabavu i brojna nova prijateljstva.

Ogame
Igra je prije nekoliko godina bila na vrhuncu, a započinjete s jednim planetom na kojem razvijate ekonomiju, tehnologiju i svemirske brodove. Nakon nekog vremena možete napadati druge igrače te pljačkati i uništavati njihove flote. Igra se odvija u stvarnom vremenu, tako da se često događa da morate biti budni usred noći zbog akcije ili jer vam se u to vrijeme vraća flota. Samo jedna greška vas vraća u ‘kameno doba’ i to je temeljni problem ove igre. Nakon što izgubite flotu, teško je naći motiv za nastavkom igre. Pogotovo ako ste uložili puno vremena u njenu gradnju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hattrick
Najstariji online nogometni manager postoji od 1997. godine i do sada je dobio brojne nagrade za najbolju igru ovakve vrste! Igru započinjete sa svojim klubom, krećete od 6. Hrvatske lige i kroz trening, trgovanje igračima i taktiku napredujete u više lige. Igra je dosta spora i odgovara starijim igračima, a stabilnost joj jamči ogromna baza igrača – oko 700.000!

Goalunited
Među najpopularnijim je online nogometnim menadžerskim igrama. Više puta nagrađivana od strane mnogih časopisa kao najbolja online igrica godine. Vrlo je jednostavna i ima odlično grafičko sučelje i to su njene najveće prednosti.
Igraju je milijuni igrača. Počinjete od najniže lige, gradite momčad, zapošljavate trenere, pomoćnike, doktore i ostale ljude i krećete ka vrhu. Možete graditi stadion i igrati prijateljske utakmice, naravno postoji i kup natjecanje u kojem možete biti najbolji u svojoj državi.
Odnedavno je napravljeno i Masters natjecanje, koje je zapravo virtualna verzija Lige prvaka, igrate u skupini s igračima iz cijelog svijeta podjednake jačine. Baš zbog toga je zanimljivo i novim igračima jer možete osvojiti natjecanje iako ste novi i slabi na početku jer se natjecanje kreira po klubovima jednake jačine.

Dugout
Manje poznata igra slična je starom Championship Manageru. Dosta je realna, nema brzog napredovanja, pretprodaje igrača i brze zarade. Minus joj je lošiji dizajn, ali je igrivost odlična. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle