Obavijesti

Tech

Komentari 135

World of Tanks igra 150.000 Hrvata, a jedan i radi za njih

World of Tanks igra 150.000 Hrvata, a jedan i radi za njih
10

Krešimir Gusak (24) jedini je Hrvat u Wargamingu, koji je na Infogameru prikazao ranu verziju svoje sljedeće igre. U World of Warships borbe se sele na pučinu...

VIDEO

Na ovogodišnjem Reboot Infogameru , koji je u nedjelju zatvorio vrata na Zagrebačkom velesajmu, imali smo priliku zaigrati i alfa verziju sljedećeg velikog naslova za Wargaming. Bjeloruska kompanija koja je osvojila milijune igrača online borbama tenkova i nakon njih zrakoplova, svoje online ratište širi i na more u World of Warships igri.

VIDEO

Igru smo mogli zaigrati na Velesajmu, ali kako je u ranoj fazi razvoja, sakrili su je u prostoriji iza zatvora, a zabranjeno je bilo snimati sami gameplay. No, u kratkoj pomorskoj borbi mogli smo vidjeti poznatu mehaniku iz ostalih igara, a moja karijera kapetana završila je prilično brzo na dnu mora. Grafički igra izgleda dobro, a u Wargamingu još eksperimentiraju s BigWorld engineom i hardverskim zahtjeva.

Iz Wargaminga su nam potvrdili kako će zatvorena beta, za koju će se moći prijaviti igrači, krenuti krajem ove zime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ostvario mu se san

Ivan Hruškovec/24sata

O samoj igri razgovarali smo i s Krešimirom Gusakom (24) menadžerom za vojne odnose, koji je jedini Hrvat u kompaniji s više od 3000 zaposlenih. Mladiću iz Slavonskog Broda ovo je druga godina u Wargamingu , a prije toga je tri godine bio aktivni član regionalne zajednice. Testirao je World of Tanks, moderirao online zajednicu, a pisao je i brojne tekstove što mu je u konačnici donijelo ponudu za posao.

Opisao nam je kako u svom odjelu u Parizu surađuje s brojnim institucijama i državama na prikupljanju podataka o svim vozilima u igri, kako bi ih što vjernije preslikali u digitalnom svijetu.

- Odličan primjer za ovu suradnju je muzej tenkova u Bovingtonu. Pomogli smo im financirati edukacijski centar, sudjelujemo u njihovim događanjima, a dobili smo pristup njihovim arhivskim materijalima - rekao je Krešimir i dodao da su u muzeju iznimno zadovoljni njihovom izradom britanskih vozila, koja su skoro sva izradili uz građu iz Bovingtona.

Krešimir je ispričao i kako je cijelo to preseljenje u Pariz zbog posla proteklo iznimno glatko, a da je zbog odlaska najviše strepila njegova majka. No, lakše joj je bilo kad je vidjela koliko su svi susretljivi.

Bivši tenkist sada restaurira tenkove u igri

Richard Cutland u britanskoj je vojsci bio gotovo 30 godina kao pripadnik tenkovske pukovnije. Kao šefu našeg mladog Krešimira, glavni posao je istraživanje vozila koja će kasnije naći svoje mjesto u igri, no značajni uključuje i suradnju sa zajednicom.

- Najveći izazov bili su njemački tenkovi. Mnogi su potpuno uništeni u Drugom svjetskom ratu tako da su ostali samo nacrti. Ali, često ni ono što je u nacrtima ne odgovara stvarnom stanju. Najbolji primjer za to su bili ruski tenkovi, kod kojih je teško bilo naći dva ista - ispričao je.

Ipak, najveći izazov bio je Panzer VIII Miš, kojeg je dizajnirao Ferdinand Porsche. Napravljena su samo dva prototipa divovskog vozila, a jedino po čemu su mogli raditi je bila ljuštura i nekoliko fotografija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....