Obavijesti

Sport

Komentari 4

Hrvatska odličnom igrom do važne pobjede nad Estonijom

Hrvatska odličnom igrom do važne pobjede nad Estonijom
1

Hrvatska je od 0-2 protiv Estonije došla do 5-2 i upisala drugu pobjedu u četvrtom kolu skupine B Svjetskog prvenstva Divizije I u hokeju na ledu u Nizozemskoj...

VIDEO

Hrvatska seniorska reprezentacija hokeja na ledu u svojoj četvrtoj utakmici na Svjetskom prvenstvu Divizije I Grupe B visokom je pobjedom došla do nova tri boda, ovaj put protiv Estonije, te ostala u utrci za neku od medalja. Rezultat je bio 5-2, a za igrača utakmice na strani Hrvatske izabran je dvostruki strijelac ovog susreta Ryan Kinasewich.

- Bila je ovo dobra pobjeda. Njima su se ona dva prva gola posrećila. Isto tako je moglo biti i 2-0 za nas jer smo i mi imali prilika u prvoj trećini. Ova pobjeda nas je približila srebrnoj medalji i vratila nam samopouzdanje nakon poraza od Nizozemske, ali još ništa nije gotovo. Protiv Koreje nas očekuje ogroman posao. Brza su momčad i svi ćemo morati izvući najbolje iz sebe - izjavio je Kinasewich.

- Znao sam da će ovo biti sasvim drukčija utakmica. Čak i kada smo gubili 0-2, znao sam da će dečki ostati prisebni i da ćemo pobijediti. Svi u momčadi su željeli ova tri boda i igrači su uložiti dodatni napor da se to i ostvari. Držali smo se plana igre i odradili smo svoj posao. Lijepo je da smo u borbi za srebrnu medalju. Možda se stvari na ovom Svjetskom prvenstvu nisu odigrale u potpunosti kako smo željeli, ali to je hokej. No, to nam neće slomiti duh i protiv Koreje ćemo dati sve od sebe - izjavio je izbornik Don MacLean, vidno zadovoljniji nego nakon prekjučerašnje utakmice protiv Nizozemske.

Reprezentacija Estonije u prvoj je trećini s dva brza gola Andreija Makrova i Artura Fedoruka nakratko stavila Hrvatsku, koja je igrala s tri linije, u nezavidan položaj. No već u 12. minuti hrvatski su se reprezentativci vratili u igru za tri boda pogotkom Kinasewicha. U drugoj trećini igrači Hrvatske nastavili su raditi pritisak na Estonce te su u 24. minuti uz pomoć Nathana Perkovicha izjednačili na 2-2, da bi u 40. mladi Matija Miličić, kojemu je ovo prvi SP za seniorsku vrstu, zabio pobjednički gol koji mu je ujedno i prvijenac za reprezentaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odličan je osjećaj zabiti prvi gol na tako važnom natjecanju. Razmišljao sam o toj situaciji prije SP-a kako ću se veseliti, ali u tom se trenutku nisam snašao. Zabili su nam dva sretna gola iz dvije naše pogreške, ali smo znali da možemo preokrenuti rezultat, vjerovali smo u sebe. Na kraju su tri boda naša - prokomentirao je sretni Miličić.

Hrvatska reprezentacija zadržala je kontrolu nad igrom i u posljednjoj trećini te je još dva puta zatresla mrežu Estonaca. U 50. je ponovo bio točan Kinasewich, dok je pogodak za konačnih 5-2 u 59. minuti zabio Andrew Murray.

Posljednji susreti na SP-u, koji će ujedno dati konačnu sliku tko će osvojiti medalje, odigrat će se u nedjelju, a zadnji suparnik Hrvatske bit će Koreja. Susret se igra u 13:30.

Golovi: 0-1 EST Makrov (Auksi, 7), 0-2 EST Fedoruk (10), 1-2 HRV Kinasewich (Sertich, 12), 2-2 HRV Perkovich (Blagus, Kegalj, 24), 3-2 HRV Miličić (Sertich, Murray, 40), 4-2 HRV Kinasewich (Murray, 50), 5-2 HRV Murray (59) EN.

Poredak:

  1. Velika Britanija 11
  2. Južna Koreja 9
  3. Hrvatska 7
  4. Litva 6
  5. Nizozemska 3
  6. Estonija 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu