Obavijesti

Sport

Komentari 5

Medvjeđa obrana sve je jača, dolazi osvajač Stanley Cupa

Medvjeđa obrana sve je jača, dolazi osvajač Stanley Cupa
1

Osim u NHL-u, Andrew Hutchinson igrao je još i za AHL klubove, dvije sezone je proveo i u KHL-u u Baris Astani, a prošle je igrao za švicarskog prvoligaša Zug

VIDEO

Nakon nekoliko starih igrača koji su odlučili i dalje ostati u Medveščaku, u Brlog stiže prvo novo ime – Andrew Hutchinson. Amerikanac, čije je ime ugravirano na pehar Stanley kupa, pojačat će obranu 'medvjeda'.

''Sretan sam što smo uspjeli dogovoriti uvjete s Andrewom Hutchinsonom. On je vrlo kvalitetan branič koji bi našoj momčadi trebao donijeti stabilnost i iskustvo. Igrao je u KHL-u i prošle sezone je bio na meti KHL klubova. Vjerujem da je uspjeh koji smo ostvarili protekle sezone i to što je čuo dobre stvari o našoj momčadi, klubu i Zagrebu olakšalo njegovu odluku da nam se pridruži za iduću sezonu. Hutchinson je jedan od top četiri braniča i vjerujem kako će napraviti vidljivu razliku u našoj igri'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Andrew Hutchinson je rođen 1980. u Evanstonu (Illinois, SAD). Godine 1999. izabran je na NHL draftu kao 52. izbor od strane Nashville Predatorsa, ali je do 2002. nastavio igrati za sveučilišnu momčad Michigan State University koja se natječe u NCAA-u. U sezoni 2001./2002., kada je još igrao za Michigan, potpisao je i prvi profesionalni ugovor s AHL klubom Milwaukee Admirals s kojim je 2003./2004. osvojio Calder kup. Dvije sezone kasnije, 2003./2004., debitirao je u NHL-u odigravši 18 utakmica za Nashville Predatorse, da bi već 2005./2006., u svojoj drugoj NHL sezoni, s Carolina Hurricanesima osvojio Stanley kup. Sezone 2008./2009. Hutchinson je potpisao ugovor s Tampa Bay Lightningom, da bi je završio s Dallas Starsima, a 2010./2011. odigrao je i 5 utakmica za Pittsburgh Penguinse.

Osim u NHL-u, igrao je još i za AHL klubove Hartford Wolf Pack, Norfolk Admiralse, Texas Starse, Wilkes-Barre Scranton Penguinse, dvije sezone je proveo i u KHL-u u redovima Baris Astane, a prošle je igrao za švicarskog prvoligaša Zug.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom profesionalne karijere Hutchinson je odigrao 140 utakmica (39 bodova) u NHL-u, 479 utakmica (293 bodova) u AHL, 107 utakmica (37 bodova) u KHL-u, te 36 (17 bodova) u NLA-u, a 2007. je nastupio na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije za reprezentaciju SAD-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu