Obavijesti

Sport

Komentari 11

Medvjedi dobili novog trenera: Chuck Weber dolazi u Ledenu

Medvjedi dobili novog trenera: Chuck Weber dolazi u Ledenu
1

Medveščak ima novog trenera. 41-godišnji američki trener iz Lockporta (New York, SAD) Chuck Weber vodit će Medvjede kroz KHL prvenstvo u sezoni 2014./2015.

VIDEO

Chuck Weber ima dugogodišnje iskustvo, što kao pomoćni, što kao glavni trener u AHL-u i ECHL-u, a ima i dva osvojena Kelly kupa.

- Razlog zbog kojeg sam odlučio prihvatiti ponudu Medveščaka izazov je treniranja u jednoj od najboljih liga na svijetu. No najveći razlog su ljudi. Čuo sam samo odlične stvari o navijačima i njihovoj podršci te o ljudima u klubu. Riječ je o prvorazrednom klubu koji želi pobjeđivati i koji želi okupiti na ledu momčad na koju će svi biti ponosni. O samom gradu sam također čuo samo pozitivne stvari i veselim se dolasku u Zagreb - rekao je novi trener Medvjeda dodavši:

- Aaron Fox je sastavio momčad koja ima pobjednički pedigre. Sviđa mi se što su sve igrači ostvarili u svojoj prošlosti jer to će nam svakako pomoći u ovoj sezoni koja nas očekuje. U momčadi imamo puno igrača i upravo će ta širina kreirati internu kompeticiju za minute na ledu, ali i za specijalne timove, što je fantastično. Želimo biti oblikovana momčad koja je natjecateljski raspoložena, ali ono što je još važnije je da se natječemo pametno i zajedno kao cjelina. Želimo biti momčad koja će se predano boriti za svaki pak.

Biografija

Weber je trenerski zanat počeo tesati 1999., a prvih sedam sezona radio je kao pomoćni trener kod Orlando Solar Bearsa (IHL), Trenton Titansa (ECHL), Milwaukee Admiralsa (AHL), Augusta Lynxa (ECHL) i Utah Grizzliesa (ECHL). Kao glavni trener prvi put je zasjeo u sezoni 2006./2007. na klupi ECHL momčadi Cincinnati Cyclonesa. Ulogu glavnog trenera Cyclonesa, kao i direktora hokejskih operacija, obnašao je četiri sezone, a 2007./2008. i 2009./2010. je klubu osigurao i Kellyjev pehar. Iste sezone kada je osvojio prvi Kelly kup postavio je rekord ECHL-a sa 71 pobjedom u sezoni te rekordnih 17 pobjeda u nizu, te mu je dodijeljena nagrada i za najboljeg ECHL trenera godine (John Brophy nagrada).

Posljednje četiri sezone Weber je proveo u AHL-u, prvo kao glavni trener Rochester Americansa (2010./2011.), a zatim San Antonio Rampagea, filijale Florida Panthersa. Sa San Antonijom je 2011./2012. ušao u doigravanje AHL-a i prošao u Konferencijsko polufinale što od 1996. godine nije uspjelo niti jednom treneru Floride Panthersa niti San Antonija, bilo na NHL ili AHL razini. Protekle je sezone u Rampageu radio kao pomoćni trener i direktor hokejskih operacija, a 2014./2015. će debitirati kao glavni trener u Medveščaku i KHL-u.

Već je pratio 'medvjede'

- Mnogo je mojih kolega radilo u KHL-u i u Europi općenito. Kontaktirao sam ih kako bih dobio korisne i kvalitetne informacije, tako da sam već upoznat s kakvim igračima liga raspolaže, koliko su vješti i koliko je igra brza, a planiram gledati i videomaterijale od prošle sezone - rekao je Weber otkrivši da je i prije pratio KHL koliko mu je to vrijeme dopuštalo:

- Pratio sam ga putem interneta, naročito bivše igrače s kojima sam prije radio. To je profesionalna liga sa strastvenim navijačima u kojoj svaka momčad mora biti spremna u svakoj utakmici ako želi osvojiti bodove.

Fox: "Očekivanja trebaju biti jednako visoka"

Nekoliko riječi o treneru Weberu rekao je i sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

- Chuck je trener koji će se uklopiti u naš identitet, u ono što pokušavamo napraviti ovdje u Zagrebu kao klub. Mlad je, ali je već u ranoj dobi dokazao da je pobjednik. Ovdje će doći gladan i spreman učiniti sve što je potrebno kako bi nam pomogao u postizanju naših ciljeva. Kada imate sezonu kao što smo je imali mi protekle sezone, naravno da su očekivanja visoka, ali mislim da trebamo biti realni i napomenuti kako naša očekivanja trebaju biti ista kao i prošle sezone. Naš se proračun nije promijenio i u osnovi imamo potpuno novu momčad s novim glavnim trenerom. Vjerujem da će svi biti spremni za izazov i vjerujem da nas očekuje uzbudljiva sezona - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima