Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Medvjedi' doveli dopingiranog igrača kojem kazna još traje

'Medvjedi' doveli dopingiranog igrača kojem kazna još traje
1

Hokejaši Medveščaka doveli su mladu švedsku zvijezdu Edwina Hedberga (20), no jedini problem je što je mladi napadač suspendiran zbog dopinga i ne smije trenirati

VIDEO

Edwin Hedberg (20) novi je napadač Medveščaka. Švedski hokejaš jedan je od talentiranijih mladih napadača u Švedskoj, no u 'brlog' je došao s nezavidnom 'prtljagom' - dopinškim skandalomHedberg je, naime, navodno ne znajući u tijelo unio zabranjenu supstancu za mršavljenje.

- Igrali smo domaću utakmicu osnovnog dijela prvenstva, a nakon nje je došla doping kontrola i uzela moje uzorke - počinje priču Hedberg za Medveščakovu službenu stranicu.

Kako nije bio svjestan da je unio zabranjeni sibutramin Edwin se nije brinuo nakon uzimanja uzorka. No čim su došli rezultati testa bezbrižnost je zamijenjena šokom. A onda je uslijedila odluka koju bi malo tko donio.

- Nisam očekivao takav ishod. Nastavio sam igrati, no nakon dva mjeseca, prije odluke komisije o kazni, odlučio sam sam sebe suspendirati - otkrio je Hedberg koji je i dalje pod suspenzijom. 

Za Medveščak, dakle, ne smije igrati ni trenirati do 24. listopada, a iako je to uobičajen postupak, Hedberg nije čekao nalaze B uzorka.

- Htio ja to ili ne, nedozvoljeni sastojak je bio u mome tijelu i nisam htio riskirati gubitak utakmica u idućoj sezone - objasnio je švedski napadač.

No ni sam još ne može objasniti kako je supstancu za mršavljenje unio u tijelo.

- Konzumirao sam sve kao i inače, kao i moji suigrači, tako da ne znam koji bi bio točan uzrok. I u švedskom odboru za doping svjesni su da nisam namjerno unio doping u tijelo, zato sam i dobio samo šest mjeseci suspenzije.

No u Medveščaku nisu zabrinuti što još nije odslužio kaznu te što još tjedan dana neće smjeti ni trenirati s novim suigračima.

- Dobro smo proučili slučaj i apsolutno vjerujemo u njegovu priču. On će momčadi donijeti jedinstvene vještine s odličnim klizačkim sposobnostima i radnom etikom - rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox, a Hedberg zaključio:

Momčadi ću donijeti brzinu i nadam se da ću im pomoći ostvariti što više pobjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače