Obavijesti

Sport

Komentari 4

NHL zvijezde opraštaju se od Montadora: Svi smo šokirani...

NHL zvijezde opraštaju se od Montadora: Svi smo šokirani...
9

Steve Montador preminuo je u noći sa subote na nedjelju u obiteljskom domu u Kanadi. Igrao je 11 utakmica za Medveščak, a u NHL-u je proveo deset sezona...

VIDEO

Hokejaški svijet potresla je smrt Stevea Montadora (35) , nekadašnjeg igrača zagrebačkog Medveščaka. Kanađanin je preminuo u noći sa subote na nedjelju u svom domu u Mississaugi zapadno od Toronta nenasilnom smrću.

Policija je primila poziv u 2 ujutro. Hitna je brzo stigla, zatekli su Montadora bez svijesti, a ubrzo nakon toga proglasili su smrt. Iz policije su dodali kako na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti, no da će se više znati nakon obdukcije.

- Nema znakova da se radi o nasilnoj smrti. Po svemu što znamo radi se o iznenadnoj smrti, no ništa ne upućuje na nasilje - rekla je glasnogovornica policije Fiona Thivierge.

Montador je 11 puta igrao za Medveščak, a stigao je kako jedno od najvećih pojačanja u povijesti zagrebačkog kluba.

- Šokiran sam, tužan i potresen. Steve je bio prava zvijezda, pristupačan i pun strasti. Ljubav prema sportu prenio je na sve nas. Mi u Medveščaku s ponosom ćemo nositi uspomenu na Montadora i na sve što je dao za svog kratkog, ali nezaboravnog boravka u Zagrebu - rekao je predsjednik Medveščaka, Damir Gojanović.

Slavko Midžor/PIXSELL

U NHL-u je igrao 10 sezona, a u 571 utakmici zabio je 33 gola igrajući za Calgary Flamese, Florida Pantherse, Anaheim Duckse, Boston Bruinse, Buffalo Sabrese i Chicago Blackhawkse.

- Chicago tuguje za našim bivšim igračem. Naše misli i molitve u ovim teškim vremenima su uz njegovu obitelj i prijatelje - stoji u priopćenju njegovog posljednjeg NHL kluba Chicago Blackhawksa.

Uz brojne američke sportaše od Montadora se priopćenjem oprostio čelni čovjek najbolje svjetske hokejaške lige, NHL-a.

- Steveova karijera obilježena je strašću za hokejom i odlučnošću zbog koje je postao omiljen među suigračima te poštovan među protivnicima - rekao je Gary Bettman .

VIDEO

Montador je nakon 11 utakmica za "medvjede" odlučio prekinuti karijeru. Pretrpio je tešku ozljedu glave 2012. godine i nekoliko težih potresa mozga. Od tada je patio od anksioznosti, pokušao se vratiti u Medveščaku, ali ta je epizoda kratko trajala. Američki hokejaši, sportaši i dužnosnici na Twitteru su se oprostili od Montadora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu