Obavijesti

Sport

Komentari 12

Rendulić je prvi Hrvat u NHL-u: "Uvjeren sam da ću uspjeti..."

Rendulić je prvi Hrvat u NHL-u: "Uvjeren sam da ću uspjeti..."
5

Borna Rendulić (22), potpisao je ugovor na dvije godine s Coloradom. Rendulića je skautirao Joe Sakic, legenda NHL-a i naše gore list. Borna već trenira za NHL...

VIDEO

S 15 godina otišao je u Finsku da bi postao profesionalni hokejaš. Prošle sezone bio je najbolji igrač u HPK. Ugovor su mu nudili Nashville i New Jersey, no Rendulić je odabrao Avse iz Denvera.

- Ovo je ostvarenje mojih snova, no tek dio. Sad me čeka borba da izborim mjesto u momčadi - kaže Rendulić, prvi hokejaš u povijesti rođen u Hrvatskoj koji je dobio ugovor u NHL-u.

- Skautirao me Joe Sakic.Tražio je desno krilo koje puca desnom rukom i visoko je imeđu 188 cm i 192 cm, baš moje mjere - kaže Borna, koji se već ozbiljno priprema za karijeru u najjačoj hokejskoj ligi svijeta.

- Spremam se već tri tjedna i nastavit ću trenirati dvaput dnevno sve dok u lipnju ne odem u Coloradov kamp - rekao je Rendulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvat u NHL-u je senzacija. Bilo je i još ima hokejaša u NHL-u hrvatskih korijena, poput Joea Sakica, Marc-Edouarda Vlasica ili Coreya Sarica, koji će Rendulića i dočekati u Coloradu. Miroslav Gojanović, otac Medveščakova predsjednika Damira Gojanovića, bio je 1970. u kampu Chicago Blackhawksa, ali nije dobio ugovor.

Ako se ne izbori za mjesto u momčadi Colorada, hrvatski hokejaš će igrati u filijali Avsa, AHL momčadi Lake Erie Monstersima.

- Ne znam što me čeka u Denveru, NHL je vrh svjetskog hokeja, ali uvjeren sam da ću uspjeti. Neće biti lako izboriti mjesto u Coloradu, ali ako me i prebace u filijalu, siguran sam da ću tijekom dvogodišnjeg ugovora zaigrati i u NHL-u - kaže Borna.

Ako bude igrao u AHL-u, Rendulić će godišnje zarađivati 50.000 dolara, a nastupi li za Colorado u NHL-u, plaća će mu skočiti na pola milijuna dolara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener