Obavijesti

HYPO TEEN MUSIC STARS - natjecanje teen bandova

HYPO TEEN MUSIC STARS - natjecanje teen bandova
24

U Avenue Mallu Osijek održane su završne večeri prvog natjecanja teen glazbenika „Hypo teen music stars“, dijela EastEurope Roland V Drum natjecanja

U prepunom šatoru ispred Avenue Malla Osijek, raspoloženi sastavi, gitaristi i solo pjevači, pružili su izvanredan glazbeni doživljaj stotinama mladih gledatelja koji su njihovu žestoku svirku nagrađivali gromoglasnim aplauzima.

Na polufinalnoj večeri nastupili su najbolje plasirani natjecatelji prema glasovima publike i žirija, svi u dobi od 12 do 19 godina, što je bio kriterij za prijavu na natjecanje; bandovi Sticky Money, Escape, Sinapsa, Nova Vrsta i Storm Riders, solisti Tihomir Vlahović, Laura Gluck Radičević, Luka Gavran i Leonard Kapetanović, te duet Baby Blue.

Žiri u sastavu Zvonimir Bučević - Buč (Boa, Parni Valjak), Adonis Dokuzović (Art Orchestra), Karlo Lukić (dobitnik nagrade Status za najboljeg mladog gitaristu), Srđan Sekulović - Skansi (aranžer i producent, višestruki dobitnik Porina) i Zele Lipovača (Divlje Jagode), imao je težak zadatak u polufinalnoj večeri, između deset odličnih, odabrati šest najboljih za finale. 

Na finalnoj večeri, u subotu, već prvi po redu, band Sinapsa iz Županje svojim nastupom doslovce je zapalio publiku koja je ispunila gledalište do zadnjeg mjesta i u konačnici osvojio nagradu za najbolji sastav, te najboljeg bubnjara i bas gitaristu.

Šesnaestgodišnji gitarista Tihomir Vlahović iz Postira na Braču, svojim besprijekornim izvođenjem Satrianijevi gitarističkih uspješnica zasluženo je osvojio nagradu za najboljeg mladog gitaristu.

Kantautorica Laura Gluck Radičević iz Osijeka uz pratnju violončelistice, gitaristice i pijanistice, izvela je vlastitu kompoziciju i izmamila ovacije publike i čestitke žirija. Član žirija Zele Lipovača nakon njenog nastupa komentirao je: „Ti si bogata jer imaš nešto što se ne može kupiti novcem, prirodni talent.“ Osvojila je nagradu za najbolji autorski rad.

Duet Baby Blue iz Osijeka koji je nastupio posljednji, potrudio se da finalna večer ostane u sjećanjima svih prisutnih kao vrhunska i nezaboravna. Svojim prekrasnim glasom Ines Stjepanović izmamila je vrisak publike i suze članova žirija. Uvjeren sam da bi i na svjetskom Faktoru X bili u finalu ili čak pobijedili, komentirao je Adonis Dokuzović. Bez ikakve dvojbe, žiri je jednoglasnom odlukom, kao i kod svih drugih kandidata, dodijelio prestižnu nagradu najbolje solo pjevačice.

Posebni gosti, band The Evolution iz BiH koji je nastupio izvan konkurencije također je oduševio publiku i žiri nevjerojatno energičnim izvedbama rock klasika. Uz natjecatelje, gledatelje su zabavljale i mlade zvijezde Jura Jurlina i Off Duty, Gužva u šesnaestercu i Zoran Mišić, a program je duhovito vodio Dalibor Petko.

Organizatori 24sata i Mega Muzika pobjednicima su, uz kristalne plakete, dodijelili i vrlo vrijedne nagrade; Fender i Roland instrumente, snimanje materijala u profesionalnom glazbenom studiju i snimanje video spota. Pobjednicima je osiguran ulazak na istočnoeuropsko natjecanje koje slijedi u studenom u Budimpešti.

Zbog značajnog broja upita mladih glazbenika iz Slovenije, Srbije, čak Mađarske i Austrije za uključivanje u sustav natjecanja, nositelj licence natjecanja Mega Musica najavljuje mogućnost proširenja u regionalno natjecanje 2013.

Sudeći prema broju i kvaliteti radova prijavljenih na ovo natjecanje, žiri je zaključio da slijedi novi val mladih talentiranih glazbenika koji će se pobrinuti da rock u Hrvatskoj ostane mlad.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku