Obavijesti

Tech

Komentari 0

5 stvari koje ne smiješ raditi ako želiš biti dobar tviteraš

5 stvari koje ne smiješ raditi ako želiš biti dobar tviteraš
1

Svladao si Facebook i Instagram, ali Twitter ti nije sjeo. Ili si otvorio profil pa se ne snalaziš u šumi tvitova i ne znaš odakle bi krenuo? Prvo izbjegni ovih 5 grešaka

VIDEO

Jesi li ti jedan od onih koji su otvorili profil na Twitteru pa nakon par objava odustali? Ili nisi nikad ni dao šansu toj društvenoj mreži? Istina je da se ispočetka treba malo potruditi da se "ufuraš" u to kako funkcionira, ali Twitter može biti sjajna društvena mreža ako je pravilno koristiš. Izbjegni ovih pet početničkih grešaka na Twitteru:

1. Nemoj biti 'jaje'

Odmah nakon što otvoriš profil na Twitteru i ispuniš osnovne podatke, postavi profilnu sliku. Ako to ne napraviš, Twitter će kao tvoju sliku prikazivati bijelo jaje na plavoj podlozi, a to drugi tviteraši obično tumače kao neaktivan profil. Želiš li komunicirati na ovoj društvenoj mreži moraš biti prepoznatljiv, a to se neće dogoditi ako ti je profilna slika jaje.

2. Zaključani profil

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otvoriš li profil na Twitteru pa ga zaključaš da tvoje objave mogu vidjeti samo odabrani budi svjestan da ispadaš smiješan. Odnosno, pokazuješ da ne razumiješ kako Twitter funkcionira. A to je potpuno drugačije od Facebooka, gdje biraš tko će vidjeti ono što pišeš - stvari koje objavljuješ na Twitteru vidljive su bilo kome. Ako nešto želiš sakriti ili ti se ne sviđa da bilo tko može pročitati što pišeš - jednostavno nemoj pisati na Twitteru.

3. Automatske objave s drugih mreža

Ako se tvoje objave na Twitteru sastoje samo od automatskih objava s drugih društvenih mreža i ako se na tvom Twitter profilu ne može pročitati ništa osim toga da si nešto objavio na Facebooku, Instagramu ili Pinterestu ili da si se negdje prijavio na Swarmu - bolje je da ga ni nemaš.

4. Pratiš samo one koje poznaješ

Twitter je drugačiji od Facebooka. Tamo možeš 'zapratiti' bilo koga, nije važno poznajete li se ili ne, jedini kriterij je da ti je zanimljivo čitati ono što ta osoba objavljuje. Što više ljudi pratiš, više njih će pratiti tebe.

5. Sramežljivost

Mnogi odustanu od Twittera jer ne znaju kako i nemaju s kim komunicirati na početku. Čitaju tuđe objave, neki čak i objavljuju svoje, ali nitko im se ne obraća pa im sve to ubrzo dosadi. Twitter nije društvena mreža za sramežljive i obzirne. Na Twitteru nije nepristojno ubaciti se u tuđi razgovor, dodati svoju informaciju ili komentar gdjegod i kome god imaš nešto za reći. Štoviše, poželjno je!

Jesi li aktivan na Twitteru? Imaš za dodati još neku od grešaka koje Twitter početnik ne bi smio napraviti? Imaš neki svoj savjet? Reci nam u komentarima!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi
HRVATI NA ODMOR U ŠPICI?

Istraživanje Revoluta: Hrvatska četvrta najpopularnija zemlja za odmor među turistima u Europi

Hrvati većinom ciljaju na srpanj i kolovoz, a Hrvatima su pak, top destinacije bile Slovenija, Italija, Njemačka, Austrija i Bosna i Hercegovina, pokazuje istraživanje financijske aplikacije Revolut

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...