Obavijesti

Tech

Komentari 3

Enterprise u punoj veličini su trebali izgraditi usred Vegasa

Enterprise u punoj veličini su trebali izgraditi usred Vegasa
5

Prije 20 godina Goddard grupa je osmislila projekt prema kojem su usred Vegasa trebali izgraditi Enterprise u punoj veličini, no tadašnji šef Paramounta se uplašio...

VIDEO

Svemirski brod Enterprise u punoj veličini trebao je prije 20 godina zaživjeti u Las Vegasu kao dio projekta koji bi oživio središte grada. Mega projekt vrijedan 150 milijuna dolara trebao je uz svemirski brod imati i restoran i zabavni park. 

Brojni posjetitelji po planu bi mogli obići najpoznatije prostorije na brodu, poput mosta, strojarnice, ambulante.. Grandiozni plan uključivao je i brodski restoran i brzo dizalo koje bi posjetitelje vozilo od palube do palube. No, kako ne bi bili konkurencija okolnim hotelima, spavanje nije bilo u planu na brodu.

Projekt je dobio i podršku tadašnje gradonačelnice Jan Jones te su im dali zemljište. No, projekt je zaustavio Stanley Jaffe, šef Paramounta, koji je posjedovao prava na Zvjezdane staze. Strahovali su da se loše moglo odraziti na njih ako bi projekt propao.

Gary Goddard i njegova Goddard grupa sada su objavili planove na internetu te kažu da bi to bio toliko veliki projekt da bi pobudio maštu ljudi iz cijelog svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Opisuje kako bi Enterprise sigurno bio 'osmo svjetsko čudo' i znamenitost koja bi se lako mogla mjeriti s najvećim svjetskim čudima, poput piramida. Dodaje da bi se brod lako mogao vidjeti iz aviona koji bi slijetali u Las Vegas. 

- Sve je bilo spremno; novac, zemljište i licenca s Paramountom. Već se planirala i konferencija na kojoj bi predstavili projekt. No, na prezentaciji koja je sve oduševila, Stanley Jaffe je bio suzdržan. Rekao je kako je to sve uzbudljivo, ali što ako stvar propadne, tada bi imali olupinu usred grada koju je on odobrio - piše Goddard. Dodaje kako je Jaffe u jednom trenutku uništio pet mjeseci rada i jednu od najboljih ideja ikada.

Među slikama koje su objavili vidi se kako bi Enterprise bio veći od Eiffelova tornja i gotovo poput Empire State Buildinga.

Ubrzo su tamo počeli gradnju velikog trgovačkog centra. 

ENTERPRISE NCC-1701

Dužina - 288,6 metara
Širina - 127,1 metar
Visina - 72,6 metara
Maksimalna brzina - Warp 8

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila
NOVA STATISTIKA

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila

Broj prvi put registriranih cestovnih vozila iznosio je 190.063, uz rast od 28,6 posto u odnosu na 2022. godinu.
Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance