Obavijesti

Tech

Komentari 10

Facebook nam želi pomoći da se ne sramotimo pred svima

Facebook nam želi pomoći da se ne sramotimo pred svima
1

Jeste li sigurni da želite da vaš šef ili mama vide ovo - pitat će vas Facebook prije objave fotki za koje procijeni da nisu primjerene te tako spriječiti da se crvenite

VIDEO

Velika količina statusa i fotki objavljenih za vrijeme izlaska mogu donijeti potencijalne neprilike autorima. Svi se volimo pohvaliti selfiejem s ludog neplaniranog izlaska usred tjedna, no, u slučaju da ga vidi naš poslodavac, situacija bi sutradan na poslu mogla biti manje zabavna.

Zbog onih koji znaju požaliti zbog sadržaja koji objavljuju u veselom stanju, Facebook radi na razvoju naprednog algoritma koji bi u budućnosti trebao spriječiti takve objave.

Digitalni osobni asistent, pogonjen naprednom vrstom umjetne inteligencije i zahvaljujući mogućnosti prepoznavanja lica na fotografijama bi trebao biti sposoban prepoznati osjetljivu vrstu sadržaja i prije objave upitati korisnika: Jeste li doista sigurni da želite da vaš šef ili vaša majka vide ovo?

Autor koncepta je Yann LeCun, voditelj Facebookovog Odjela za istraživanje i razvoj umjetne inteligencije čiji tim naporno radi na novim načinima za poboljšanje postojećih opcija na najpopularnijoj društvenoj mreži. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo je samo jedna od njihovih ideja za iskorištavanje umjetne inteligencije koju razvijaju, a mogućnosti su bezbrojne. Sličnu tehnologiju koristi i Google za optimizaciju pretraživanja na svojoj tražilici i glasovne naredbe na telefonima pogonjenim operativnim sustavom Android, kao i Microsoft koji je takvu vrstu tehnologije već implementirao u Skype.

Jeste li ikad požalili zbog neke fotografije koju ste objavili na društvenim mrežama? Recite nam u komentarima!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle