Obavijesti

Tech

Komentari 16

Ispitivao ga i Hawking: Zuck želi naučiti kako živjeti vječno

Ispitivao ga i Hawking: Zuck želi naučiti kako živjeti vječno
1

Mark redovito komunicira sa svojim pratiteljima na Facebooku, no jučer su mu 'uletjeli' zanimljivi gosti poput Hawkinga, Schwarzeneggera i Arianne Huffington

VIDEO

Poznati i slavni imaju širok spektar mogućnosti komuniciranja s javnosti. Pogotovo nakon procvata društvenih mreža. Stoga nije čudno što Mark Zuckerberg, koji ima preko 32 milijuna pratitelja na Facebooku, voli pristupiti svojoj publici na vlastitom profilu te tamo često ima jednosatna pitanja i odgovore.

No, jučerašnji susret poseban je jer su se u gomili korisnika koji su o svemu ispitivali Zuckerberga našli i neki neuobičajeni slavni gosti poput Stephena Hawkinga, Arnolda Schwarzeneggera i Arianne Huffington. 

Tako je Hawking 'uletio' Zuckerbergu i pitao koja ga velika pitanja iz znanosti zanimaju i zašto. Šef Facebooka je pitanje jednog od najpoznatijih svjetskih fizičara spremno prihvatio, te odgovorio da ga najviše zanimaju pitanja povezana s ljudima, odnosno što će nam omogućiti da živimo vječno te kako funkcionira mozak i kako se može osnažiti ljude da uče milijun puta više. 

- Također, zanima me postoji li neki fundamentalni matematički zakon socijaliziranja ljudi, neki zakon koji upravlja time za koga ili za što se više vežemo. Uvjeren sam da postoji – napisao je Zuckerberg.

Slavni glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger imao je, ipak, nešto praktičnije pitanje. Njega je zanimalo kakav je Markov režim treniranja. Napomenuo je i da ako papa i američki predsjednik nalaze vremena za vježbanje, onda to zasigurno može i Zuckerberg. Arnold se osvrnuo i na razvoj umjetne inteligencije te ga je zanimalo hoće li strojevi na kraju pobijediti ljude, očito misleći na svoju posljednju terminatorsku pustolovinu.

- Biti u formi je vrlo važno. Što god da želiš raditi kvalitetno treba ti energije za to, a kad treniraš jednostavno imaš puno više energije. Pazim da treniram barem tri puta tjedno. To je obično prva stvar koju radim kad ustanem. Također, trudim se odvesti svog psa u šetnju čim više - odgovorio je Mark.

Imao je Zuckerberg i odgovor Arnieju na njegovo potpitanje: - I ne, strojevi neće pobijediti

Osnivačica utjecajnog američkog portala Huffington Posta Arianna Huffington je Zuckerberga pitala o novinarstvu i kakve ćemo tekstove čitati u budućnosti. 

- Mislim da će trend ići prema bogatijim tekstovima i brzini, odnosno ažurnosti. Vidimo sve više bogatijeg sadržaja online. Osim samo teksta i fotografije, sada vidimo i sve više video sadržaja. To će se nastaviti, a očekujem da ćemo dobiti i više sadržaja virtualne stvarnosti. Mediji imaju važnu ulogu javljanja vijesti. Ali kratke i brze vijesti neće zamijeniti istraživački rad i podrobnije priče. Mislim da to nisu još svi dobro posložili - uvjeren je Mark.

Korisnici su ispitivali Zuckerberga o svemu i svačemu. Dobio je i klasično pitanje što bi ponio na pusti otok, ali bez interneta, te što je Facebooku trebao taj famozni "poke". Za "poke" je imao jednostavan odgovor – to mu se činilo kao dobra ideja u tom trenu. A na pusti otok bi poveo svoju suprugu, psa i knjigu. No, uvjeren je da će uskoro i pusti otoci imati wireless internet preko satelita, a kad se to dogodi na pusti otok vodit će suprugu, psa i - mobitel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama