Obavijesti

Tech

Komentari 11

Musku se nije sviđala škola za djecu i odlučio je otvoriti svoju

Musku se nije sviđala škola za djecu i odlučio je otvoriti svoju
2

Milijarder Elon Musk nije bio zadovoljan načinom na koji njegovu djecu uče u školi te je otvorio vlastitu školu u kojoj su odlučili promijeniti pristup obrazovanju

VIDEO

Elon Musk nije bio zadovoljan sa školom u koju su išla njegova djeca i zbog toga je odlučio otvoriti vlastitu školu, rekao je poznati poduzetnik u intervjuu za pekinšku televiziju.

Nazvao ju je Ad Astra te se radi o prilično maloj i tajnovitoj obrazovnoj ustanovi koja nema vlastite web stranice, a nije prisutna ni na društvenim mrežama.

VIDEO

- Nisu radili stvari koje su po meni trebali. Pomislio sam da bi trebalo vidjeti što se može napraviti. Možda bi otvaranje škole bilo bolje - ispričao je.

Kako prenosi Business Insider , ovu eksperimentalnu školu uglavnom pohađaju djeca zaposlenika Muskove kompanije SpaceX. U videu je Musk ispričao da nakon godine dana imaju 14 učenika te da će u rujnu povećati broj đaka na 20.

Njegova vizija razlikuje se od uobičajenih škola po tome što on želi ukloniti razrede pa ne bi trebalo biti razlike između učenika u 1. ili 3. razredu. Musk misli kako bi škola trebala obrazovanje prilagoditi individualnim sposobnostima i mogućnostima djece te naglašava kako je temeljna greška u tome kako škole uče djecu rješavati probleme.

- Važno je naučiti rješavati probleme ili učiti do problema, a ne alata - objašnjava Musk i navodi primjer u kojem želite nekog naučiti kako radi motor. Klasični pristup bi bio da prvo naučiš nekoga svemu o odvijačima i ključevima, što je teško. Musk misli da više smisla ima dati učenicima motor i raditi na tome da ga se rastavi.

- Kako ćemo ga rastaviti? Treba vam odvijač i tome on služi - rekao je i dodao da tada postaje jasna važnost alata.

Trenutno im ide dobro, a i djeca vole pohađati ovakvu školu, ispričao je Musk, koji sam kaže da je mrzio školu kao dijete i da mu je to bila prava muka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama