Obavijesti

Tech

Komentari 1

Na Danu karijera mogli učiti kako su rasle hrvatske tvrtke

Na Danu karijera mogli učiti kako su rasle hrvatske tvrtke
4

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održan je četvrti Dan karijera pod nazivom „Tips & Tricks 4 IT Business Geeks“.

VIDEO

Ponukani velikim interesom studenata i poslodavaca zabilježenim na prijašnjim Danima karijera, Centar za podršku studentima i razvoj karijera je i ove godine pripremio zanimljiv i bogat program tijekom kojeg su predstavnici poslodavaca imati prilike upoznati sadašnje studente, ujedno i svoje potencijalne buduće zaposlenike, kroz prezentacije studentskih projekata i neformalno druženje, a studenti i srednjoškolci su s druge strane imati priliku čuti savjete o uspjehu u dinamičnom IKT okruženju od predstavnika renomiranih hrvatskih IT tvrtki te uspješnih alumnija FOI-ja. 

Ovogodišnji Dan karijera otvorili su dekan Fakulteta, prof.dr.sc. Vjeran Strahonja i prodekanica za poslovanje izv.prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep. Program je započeo panel diskusijom pod nazivom "Innovation & Growth" u kojem su sudjelovali predstavnici uspješnih i inovativnih tehnoloških tvrtki. Svoj put do uspjeha ispričali su Davor Debrecin, direktor i CEO digitalne agencije svinaweb d.o.o., Monika Mikac, COO iz tvrtke Rimac automobili d.o.o., Blerim Sela, suosnivač i CEO tvrtke Perpetuum Mobile d.o.o., Tanja Pušelj Ostroški, članica uprave softverske tvrtke IN2 d.o.o. i Marko Kovač osnivač i CEO tvrtke Repsly. Panelisti su se dotaknuti tema vezanih uz inovacije, rast i razvoj svojeg poduzeća, kao i savjeta koje su dali sadašnjim studentima vezanim uz razvoj njihovih ideja, pokretanje vlastite karijere, poticanje kreativnosti i poduzetnosti pri pronalasku prvog zaposlenja te o načinima i iskustvima prilikom zapošljavanja. Diskusiju je moderirao Tomislav Car, direktor i suosnivač tvrtke Infinum. Između ostaloga, zaključak panela bio je kako kvalitetnih IT kadrova na tržištu radne snage kontinuirano nedostaje, te ima mjesta za mlade, no pri zapošljavanju je potrebno po nečem se istaknuti te na pravi način prikazati vlastito znanje i interese. 

Nakon panel diskusije program je nastavljen predstavljanjem studentskih projekata u dijelu programa Student2Business. Studenti FOI-ja prezentirali su svoje studentske projekte nastale u okviru kolegija ili kroz različite izvannastavne aktivnosti ispred sastava stručnjaka iz prakse među kojima je bio i Marko Možina, voditelj poslovnih operacija Styrie digital services. Stručni žiri ih je svojim komentarima i savjetima iz poslovnog svijeta pokušao usmjeriti dalje u razvoju i realizaciji njihovih ideja.  

Nositelji "Business & IT Career Tracks“ dijela Dana karijera bili su bivši studenti FOIja koji su iznijeli svoja iskustva studiranja na FOI-ju i osobne priče o karijeri nakon završetka studija. Kako se nose s izazovima, radnim zadacima i tehnologijama s kojima se susreću na trenutnim radnim mjestima rekli su nam panelisti IT Track-a: Zoran Završki, Front-end developer iz digitalne agencije Degordian d.o.o., Teodor Hirš, Android mobile developer u tvrtki Asseco SEE d.o.o., Matija Turk, Chief Technical Officer tvrtke Novi-Net d.o.o., Dalibor Margotić, voditelj Odjela za baze podataka i poslovno izvještavanje u tvrtci KING ICT d.o.o. te Ivan Džolan, Software project manager iz tvrtke IN2 d.o.o.. Kako se snalaze na dinamičnom i konkurentnom tržištu te koji su njihovi savjeti za uspjeh rekli su nam i panelisti Business Track-a, sve redom mladi i uspješni FOI alumni: Ivana Blažoti, specijalist za digitalni marketing iz poslovnotehnološke tvrtke mStart d.o.o. koja djeluje u okviru koncerna Agrokor, Goran Kovačević, Sales Manager software development tvrtke Infinum d.o.o., Boris Ostojić, voditelj Quality Assurance odjela u informatičkoj tvrtki Infobip d.o.o., Daniela Kidjemet, praktikantica u odjelu IT revizije u tvrtci PwC d.o.o. te Maja Lalić, Business Analyst u agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama APIS IT d.o.o. 

U suradnji s poslodavcima, tehnološkim centrima i studentima, kao novitet ovogodišnjeg Dana karijera ističemo opušteno druženje "Tech Showcase & Employer Hangout" uz prikaz raznih tehnologija i uređaja poput Google Glass, Reacon Jet, Oculus Rifta, 3D printera, 3D scannera, uređaja za satelitsko praćenje vozila, bespilotnih letjelica, AVIION OTT-a, SmartKita, FOI plant i sl., gdje su studenti, poslodavci i alumniji mogli u neformalnom okruženju popričati o raznim mogućnostima suradnje, zaposlenja i uključivanja u projekte. Partneri ovog događanja su Osijek Software City, Zimo Digital, Posao.hr, Poslovni dnevnik, Tehnološki park Varaždin te Tehnološko-inovacijski centar Međimurje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama