Obavijesti

Tech

Komentari 5

Od hobija do posla: Stvorio YouTube kanal za putovanja

Od hobija do posla: Stvorio YouTube kanal za putovanja
2

Paul Barbato je autor i voditelj popularnog YouTube kanala. U nedavnom razgovoru otkrio nam je kako je započeo svoj projekt i koji su mu planovi za budućnost

VIDEO

Internet nam je omogućio da se danas za putovanje u neku novu zemlju možemo puno bolje pripremiti. No, ponekad se nije ni lako snaći u gomili informacija, a rijetko gdje na jednom mjestu imate dobre i službene informacije i iskustva i informacije iz prve ruke - samih stanovnika te zemlje.

Tu u pomoć stiže Paul Barbato (28), autor i voditelj popularnog YouTube kanala Geography Now na kojem objavljuje obrazovne video snimke o zemljama svijeta. Snimke traju između 7 i 12 minuta, a u njima Paul na vrlo angažiran i zanimljiv način govori o politici, demografiji i geografiji svake zemlje.

Barbatov prvi video bio je o Afganistanu, a cilj mu je predstaviti sve zemlje svijeta abecednim redom .

Barbato nam je za 24sata objasnio što ga je nagnalo da započne s ovim projektom.

- Napravio sam Geography Now jer sam bio frustriran. Volim geografiju, ali na YouTube-u nije postojao kanal koji vas uči o državama svijeta. Bio sam iznenađen jer YouTube postoji preko 10 godina i nitko se toga nije dosjetio?! Pa sam odlučio da ću ja biti prvi.

Paul nam je rekao kako mu za svaki video treba oko 30 sati posla . To uključuje istraživanje, pripremu, razgovor s fanovima iz tih zemalja kako bi dobio što bolji uvid u zemlju koju će prezentirati te snimanje videa. Kaže kako ima i nekoliko prijatelja koji mu pomažu u produkciji.

Geography Now ima preko 80.000 pratioca na YouTube-u . O popularnosti ovog kanala svjedoči i činjenica da se Paulu javljaju mnogi fanovi i šalju mu fotografije svoje zemlje te razne priče kako bi što bolje predstavili svoju zemlju. Primjerice, za video o Bosni i Hercegovini, Paula je kontaktiralo tridesetak ljudi.

VIDEO

Mnogi su nestrpljivi i čekaju kada će njihova zemlja doći na red pošto Paul prezentira zemlje abecednim redom. Pitali smo ga i koliko dugo misli da će mu trebati da završi cijeli projekt, odnosno da dođe do zadnje zemlje.

- Ne stajem dok ne dođem do Zimbabvea! Teško je reći koliko će mi trebati, ali procjenjujem oko 4 godine .

Simpatični Paul nam je objasnio kako obožava putovati i uvijek je fasciniran novim zemljama koje posjeti. Do sada je proputovao 16 zemalja na 5 kontinenata , a već planira daljnja putovanja. Želja mu je naučiti što više jezika.

Iako nikada nije mislio da će Geography Now postati toliko popularan, Barbato sada zarađuje isključivo od svog YouTube kanala. Iznenađen je koliko ljudi ga prati te kaže kako je shvatio da mu to otvara mnoge mogućnosti.

VIDEO

- Volio bih surađivati s kompanijama koje bi me sponzorirale da putujem u njihovu zemlju i dokumentiram putovanje . To bi bio moj posao iz snova. Također, možda bih mogao voditi emisiju o putovanjima. Postoji toliko mogućnosti! Zasad sam sretan s ovim što radim. Obožavam to! – rekao je ushićeni Paul.

Ako želite naučiti više o zemljama svijeta ili se veselite video snimci o Hrvatskoj koja bi uskoro trebala doći na red, pratite Geography Now na YouTube-u , a možete i kontaktirati Paula i dati mu neke savjete o Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama