Obavijesti

Tech

Komentari 16

Osječki Farmeron u SAD-u je dobio 1,4 mil. dolara investicija

Osječki Farmeron u SAD-u je dobio 1,4 mil. dolara investicija
4

Aplikacija koja farmerima pomaže u vođenju i organizaciji posla sada se koristi na više od 450 farmi u 14 zemalja. Investiciju će iskoristiti za zapošljavanje i širenje...

VIDEO

Osječka tvrtka Farmeron dobila je investiciju od 1,4 milijuna dolara (8,1 milijun kuna) kako bi mogli nastaviti širenje svoje tvrtke na svjetskom tržištu. Investiciju će iskoristiti za zapošljavanje novih članova u SAD-u i u Europi, pa i Osijeku, koji će pomoći u vođenju tvrtke te prodaji. 

Farmeron je aplikacija koja farmerima pomaže u vođenju i organizaciji cijelog sustava te izračunu isplativosti njihova posla. I dok su neki Farmeron nazivali "Facebookom za krave", Kopić je više puta rekao kako se prije radi o Google Analyticsu za krave. Na blogu Farmerona, Kopić je u četvrtak napisao kako se u proteklih pet mjeseci njihov sustav proširio na 450 farmi u 14 zemalja. 

- Moram priznati da nismo imali prevelikih problema kod uvjeravanja vrhunskih investitora da je poljoprivrednoj industriji potreban temeljiti “disrupt”. Mi smo tražili investitore koji imaju iskustva sa SaaS kompanijama te enterprise softverom općenitom – i sretni smo što smo dobili podršku upravo takvih ljudi. Računamo na njihovo iskustvo te na svladavanje prvoga velikog cilja koji je pred nama: formiranje prodajnoga tima na oba kontinenta na kojima smo prisutni - rekao je Kopić za Netokraciju.

Kopić je napisao i kako su sklopili partnerstvo s njemačkim Neelsen Agrarom, jednom od vodećih tvrtki za poljoprivrednu logistiku, što im otvara priliku na širenje u više od 30 zemalja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovu rundu financiranja vodili su fondovi NextView Ventures i SoftTech, a Lee Hower iz NextViewa rekao je da iako se investicija u Farmeron čini neobičnom u ovoj ranoj fazi, Farmeron predstavlja jedinstvenu priliku za SaaS (software as a service) rješenje, osobito zbog toga što je više od 164 milijuna farmi u svijetu povezano s internetom, a proizvodnja mora biti učinkovitija i nahraniti više od  7 milijardi ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle