Obavijesti

Tech

Komentari 6

Otvaraju igračke, snimaju se za YouTube i zarađuju milijune

Otvaraju igračke, snimaju se za YouTube i zarađuju milijune
4

Devetogodišnjak koji otvaranjem i isprobavanjem igračaka zarađuje više od milijun dolara godišnje? I nije jedini - od sličnog posla zarađuju i neki puno stariji od njega

VIDEO

Ako imate iznad 10 godina vjerojatno niste čuli za njih, no oni su budući vladari YouTubea koji na najjednostavniji način zarađuju milijune dolara godišnje – igrajući se pred kamerama.

1. DisneyCollctorBR

Anonimna je djevojčica ili žena iz Brazila koja se specijalizirala za pregled najnovijih Disneyjevih i inih igračaka. Njen sneni infantilni glas hipnotizira klince kojima se obraća dok otvara razna kinder-jaja sa skrivenim igračkama, naljepnicama i ostalim šarenim stvarčicama. Jedan takav video pregledan je preko 99 milijuna puta, a njen kanal konstantno je u top 5 najpopularnijih YouTube kanala u SAD-u i svijetu.

VIDEO

Za razliku od drugih YouTubera koji brendiraju svoj identitet, kolekcionarka igračaka i dalje prikazuje samo svoje ruke te joj je gotovo nemoguće ući u trag. Komentari su isključeni, a na poruke ne odgovara. Skeptici-analitičari smatraju da se uopće ne radi o djevojčici nego o 40-godišnjoj kućanici čiji muž radi sličan kanal. Procjenjuje se da preko oglasa zarađuje između 1,5 i 13 milijuna dolara godišnje.

2. EvanTubeHD

Devetogodišnji je klinac koji kao i 'kolekcionarka' uživa ogromnu popularnost u svojoj ciljnoj skupini. Na YouTubeu je prisutan od 2011., a do danas uz pomoć oca koji sve snima i montira, objavljuje otpakiravanja i recenzije igračaka i igrica na još dva kanala.

VIDEO

Ponekad mu u videima gostuje i sestra pa je tako onaj u kojem ju gađa praćkom s gumenim Angry Birdom dostigao skoro 20 milijuna pregleda! Njegovi roditelji potvrdili su da su s vremenom angažirali marketinške stručnjake za prodaju oglasa, a sav zarađeni novac, koji se procjenjuje na 1, 3 milijuna dolara godišnje, ide u zakladu za buduće školovanje njihove djece.

3. Gabe&Garett;

Razigrana su braća od 6 i 8 godina koja umjesto kućnih igara više vole igre na otvorenom, pa su tako specijalizirali recenzije raznih autića, motora za djecu i slično. Posebno su popularni oko Božića kada predvode svojim utjecajem na poklone koje će se diljem zemlje pojaviti pod borovima.

Broj pretplatnika na njihovom kanalu porastao je za 170 posto u zadnje dvije godine, a dnevni video-isječci broje milijunske preglede i donose na obiteljski račun otprilike 750.000 dolara godišnje.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle