Obavijesti

Tech

Komentari 1

RealNetworks kupio dio tima u Pet minuta, dolaze u Hrvatsku

RealNetworks kupio dio tima u Pet minuta, dolaze u Hrvatsku
4

RealNetworks već ima urede u desetak europskih zemalja, a sada će otvoriti nove i u Hrvatskoj. Preuzeli su dio tima zagrebačke kompanije Pet minuta

VIDEO

Američka tvrtka RealNetworks preuzela je tim iz Pet minuta, zagrebačke tvrtke koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija, te će u Zagrebu i Osijeku otvoriti svoje urede.

Hrvatski tim inženjera i dizajnera već je surađivao na razvoju mobilnih aplikacija RealPlayer Cloud te na integraciji s raznim platformama.

Luka Abrus i Viktor Marohnić za Netokraciju su rekli kako je RealNetworks odlučio otvoriti razvojni centar i investirati u Hrvatsku zahvaljujući kvaliteti tima. Dodaju i da je svaki od radnika, koji odlazi u novu tvrtku, pristao na nove uvjete kompanije u kojoj će imati priliku utjecati na daljnji razvoj proizvoda. RealNetworks je od 2008. jedan od najvećih klijenata Pet Minuta i svi članovi tima su bili zaposleni kako bi radili baš za RealNetworks. Pet minuta će ovime zaključiti i uspješnu suradnju te osigurati financijska sredstva za novi razvoj.

- U Hrvatskoj smo prepoznali velik broj mladih, motiviranih i već iskusnih programera mobilnih aplikacija koji stvaraju nove trendove u mobilnim tehnologijama. Otvaranje ureda u Hrvatskoj je u potpunosti usklađeno s našim strateškim fokusom na mobilne inovacije - navodi Rob Glaser, izvršni direktor RealNetworksa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jeff Chasen, koji je u Realu zadužen za razvoj softvera i proizvoda, navodi u priopćenju kako su već nekoliko godina surađivali s Pet minuta te da su ovom akvizicijom okupili talentirane ljude koji predstavljaju temelj snažnog tima za razvoj mobilnih rješenja u Hrvatskoj. Kompanija dodaje da traže i inženjere s iskustvom u tehnologijama poput HTML5 i JavaScript.

RealPlayer Cloud na kojem je radio i tim iz Pet minuta omogućava korisniku da privatno dijeli svoj video sadržaj s prijateljima i obitelji, čak i ako oni ne koriste istu aplikaciju. Nudi im se 2 GB prostora, a uz pretplatu se on može i povećati.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'