Obavijesti

Tech

Komentari 7

Samo bez seksa: Darovima obasipaju online prijateljice

Samo bez seksa: Darovima obasipaju online prijateljice
7

Bobo.com jedna je od brojnih stranica na kojoj se Kinezi druže s djevojkama. Šalju im virtualne darove koji se kupuju. Rekorderka je zarađivala više od milijun kuna

VIDEO

Studentica Xiao Yue (21) svakog dana po četiri sata provede na chatu sa svojim fanovima koji je daruju virtualnim ružama i drugim poklonima. Ona je jedna od 10.000 djevojaka na stranici bobo.com, na kojoj se svatko može snimati dok svira, pjeva, pleše ili jednostavno razgovara s drugima. 

Te online prijateljice muškarcima predstavljaju virtualno društvo, one same mogu zarađivati jako dobro. Uglavnom se radi o pjevačicama, čija su publika 90 posto muškarci. Djevojkama koje su stare između 20 i 35 godina zabranjeno eksplicitno seksualno ponašanje. Ostalo, može proći. 

Specijalnost Xiao Yue je sajiao, oblik flertanja u Kini, kada se žene ponašaju djetinjasto i govore meketavim glasom. Za ljude koji je gledaju izvodi plesnu točku, a trenutak kasnije zavodljivo jede jagode. Zauzvrat, korisnici koji je gledaju, šalju joj darove koji stoje i par tisuća kuna. 

- Ne znamo se međusobno, ali kako prolazi vrijeme postoji neki neopisiv osjećaj. Oni te podržavaju, a to pomaže samopouzdanju - objašnjava Yiao Yue i dodaje da će taj odnos teško shvatiti oni koji ne koriste servis. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zhu Peihua kaže da ovaj chat servis koristi zbog društva jer si djevojku ne može priuštiti. Dodaje da uz ovo ima stvarnu osobu s kojom može razgovarati navečer. 

Xiao Yue zarađuje i više od 11.000 kuna mjesečno od darova koje šalju gledatelji, ali ovo je sitnica u usporedbi s djevojkom koja je zaradila više od milijun kuna. Dodaje da većina njezinih prijatelja ne zna čime se bavi, jer su ovakve stranice i dalje rubno erotskog sadržaja, no u proteklih par godina vlasti su se okomile na pornografske stranice i mnoge su djevojke morale srediti nastup. 

Zuo Ming iz bobo.com kaže kako imaju stroga pravila za korisnike koji znaju što smiju i što ne smiju raditi. Kako piše Reuters, u Kini je otprilike 50 ovakvih video chat kompanija, a one uzimaju između 50 i 70 posto novca koje šalju korisnici. 

Za neke od njih gledanje videa ovih djevojaka može se pretvoriti u pravu opsesiju. Wang Dong (32) počeo je kad je stigao u bobo.com raditi kao grafički dizajner. Iako je u početku bio ravnodušan, nakon nekog vremena fascinirala ga je jedna djevojka za koju je u slobodno vrijeme dizajnirao darove, a pomogao joj je i da napravi profesionalni spot. Upoznali su se u stvarnosti, ali ljubavi u stvarnom životu nije bilo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica