Obavijesti

News

Isplati se trgovati dionicama Googlea na svjetskoj burzi

Isplati se trgovati dionicama Googlea na svjetskoj burzi
2

FXLider čitateljima 24sata, poklanja 50 eura kapitala za uspješan početak trgovanja cijenom dionica Google-a na svjetskoj burzi, jedinoj na kojoj investitori zarađuju i na rastu i na padu dionica

Google je nedavno proslavio svoj desetu godišnjicu od kada se javno trguje njegovim dionicama. U proteklom desetljeću uspjeh dionica ove kompanije nadmašio je rast indeksa S&P500 na čijoj listi se i sam nalazi.  Od izlaska kompanije na burzu prije 10 godina, pa sve do podjele dionica 2-1 u travnju ove godine, cijena dionica je porasla 1311,76% s početnih 85$ po dionici na čak 1200$. 

Uzmite 50 eura i trgujte na jedinoj burzi na kojoj možete zaraditi i kada cijene rastu, ali i kada padaju

Od svojih početaka Google je jedan od najdominantnijih pretraživača na svijetu. Sa strategijom koja je konstantno usmjerena na inovacije i modernizaciju, uslijedio je niz akvizicija i novih proizvoda kao što su Gmail, Google Maps, Google+ i drugi. Kada su u pitanju akvizicije Google se može pohvaliti priličnim uspjehom. Do sada je kupljeno preko 100  kompanija  za preko 22 milijarde dolara a neke od najpoznatijih su kupovina Youtube-a (1.7 milijardi dolara), DoubleClick (3.1 milijarde dolara ) i  Nest Labs (3.2 milijarde dolara). Neke od kompanije bile su prilično nepoznate prije nego što ih je Google kupio kao na primjer Android koji se sada nalazi u samoj srži Google operativnog sustava za mobilne telefone. Danas preko 1 milijarde mobilnih telefona i tableta koristi upravo ovaj operativni sistem.  

Google je jedan od lidera i na tržištu dionica, gotovo od trenutka kada je njegovim dionicama počelo trgovati. Ipak, od nedavno počeli su stizati signali da „zakon velikih brojeva“ može utjecati da parametri rezultata ove kompanije u skorijoj budućnosti pokažu stagnaciju ili čak i pad. Jednostavnije rečeno, prema ovom zakonu moguće je da za Google bude sve teže ostvariti dalji eksplozivan rast koji je bio karakterističan u ranijim fazama. 

’Investitori koji kupuju dionice Google-a i dalje računaju na to da je ova kompanija pravi rudnik zlata za svoje dioničare uz odlične bilance stanja, novčanih tokova i uz prednost da uvijek imaju najbolje, najpametnije i najinovativnije umove svijeta  među svojim zaposlenima. Također , ovi investitori ističu da u prošlosti nikad nije bilo isplativo računati na pad dionica ove kompanije čak i onda kada je prolazila kroz period stagnacije. Prema njima to su bili samo periodi konsolidacije pred nove velike poteze’ navode iz FXLider-a.

Povijesno gledano, ovakav stav se do sada potvrđivao, međutim ostaje pitanje da li pozitivan trend može beskrajno trajati i ako ne, da li je ovo možda period preokreta? 

’S druge strane investitori koji računaju na pad cijena dionica ističu stagnaciju cijene naročito nakon travanjske podijele dionica u odnosu 2-1.  I pored pozitivnog izvještaja o zaradama tijekom prethodnog kvartala cijene dionica bile su u padu naredna dva dana nakon objavljivanja ovog izvještaja, između ostalog i zbog  pravnih  problema kao što su vladinaistraga i antitrustna istraga privatnosti, ali i tužbe Oracle-a od 6 milijardi dolara.  Pored toga, skepticizam po pitanju budućeg rasta potiče i činjenica da cijena dionica nastavlja kretati se 10% ispod rekordno visoke vrijednosti i pored toga što globalno tržište dionica nastavlja s rastom’ kažu u FXLider-u.

I ako se dionice Googlea trenutno nalaze, moglo bi se reći, na ’ničijoj zemlji’ i pored toga što globalno tržište dionica ostvaruje nove rekordne vrijednosti skoro svakog dana, treba imati na umu da je Google jedna od tehnološki najnaprednijih kompanija na svijetu i pionir u mnogim područjima.

Konstantno prateći Europske standarde i propise uz poštovanje strogih Europski regulacija, FXLider, kao eksluzivni partner Fortrade Limited-a, autoriziranog i licenciranog od strane FCA u Ujedinjenom Kraljevstvu pod licencom broj 609970, je dobio passport za Hrvatsku.

Na osnovu ovog passport-a, Hanfa je i službeno uvrstila Fortrade u spisak brokera kojima je omogućeno neometano pružanje usluga u području tržišta kapitala na teritoriji Hrvatske i čije je poslovanje apsolutno u skladu s Hrvatskim i Europskim zakonima (pod rednim brojem 150 u dokumentu koji možete preuzeti sa web site Hanfe).

Pored toga, Hanfa je sa svoje web stranice uklonila upozorenje koje se odnosilo na FXLider, a koje je u prošlosti objavila.

Time je i Hanfa ukazala da je trgovanje preko FXLider-a 100% sigurno i legalno za sve građane Hrvatske uz svu moguću zaštitu regulatornog sustava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca