Obavijesti

Kolumne

Komentari 138

Kraj Bandićeve ere: Nakon poraza izgubit će i Zagreb?

Kraj Bandićeve ere: Nakon poraza izgubit će i Zagreb?
1

Izbori su pokazali veliki pad popularnosti moćnog Mikija u Zagrebu. Iako je dosad ustajao s poda i s optuženicima i s porazima na leđima, Bandiću sad mnogo toga ne ide na ruku

VIDEO

Oni optimističniji suradnici Milana Bandića još se nadaju da će biti jezičac na vagi koji će utjecati na slaganje državne vlasti, a onda će ga barem HDZ ostaviti na miru u Zagrebu. No čini se da su oni ostali u manjini. Druga, čini se veća, skupina diže već sad ruke od njega nakon velikog poraza na parlamentarnim izborima. Iako je dosad ustajao s poda i s optuženicima i s porazima na leđima, Bandiću puno sad mnogo toga ne ide na ruku.

Čini se da će za osam mjeseci na lokalnim izborima teško sačuvati i Zagreb u svojim rukama. Kao prvo, upravo završeni izbori pokazali su strmoglav pad popularnosti. Samo u Zagrebu, koji je podijeljen u četiri jedinice, osvojio je 10.000 glasova, ili jednu trećinu, manje.

Moglo bi se to pridodati i manjoj izlaznosti, ali drugi podatak pogotovo zvoni na uzbunu kod bandićevaca. Anka Mrak Taritaš je 2015. godine u zagrebačkom dijelu druge izborne jedinice poražena od Bandića s razlikom od 6000 glasova. Sad je osvojila 200 više od njega. Trend je jasan.

Uz to, prošle godine Bandić je stranku osnovao na brzinu, taman je izašao iz zatvora. Ove godine je trošio milijune izravno i neizravno na kampanju i na mnoge “darove” Zagrepčanima. Osnivao je podružnice po cijeloj Hrvatskoj. I opet ćorak. Bandić od dva zastupnika u Saboru nema niti jednog čovjeka iz svoje stranke, jedan je nezavisni a drugi iz Reformista. Osim toga, na izborima će se, uz Anku Mrak Taritaš, kandidirati Sandra Švaljek, koja je u politiku ušla kao Bandićeva zamjenica, ali je nakon njegova uhićenja preuzela uzde grada i pokazala se čista suprotnost Mikiju. A tu su i godine. Najbliži suradnici, koji su ga nekad nosili, odlaze u mirovinu ili se potpuno deaktiviraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novi lojalni ne dolaze.

Nadalje, HDZ ovaj put, nakon mnogo godina, ne bi samo trebao glumiti oporbu Bandiću na izborima. Bandić još ima šanse ako HDZ i SDP ne budu imali jake kandidate ili se raskole u političkim previranjima. No čini se da dolazi kraj njegove ere.     

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang