Obavijesti

Kolumne

Komentari 72

SDP dotrčao Anki Mrak, a HDZ će sad otrčati lukavcu Bandiću

SDP  dotrčao Anki Mrak, a HDZ će sad otrčati lukavcu Bandiću
1

Već se naveliko priča da je šef HDZ-a Andrej Plenković s Milanom Bandićem u kontaktu i da kuju suradnju. Iako to neće nitko otvoreno potvrditi

VIDEO

Bit će to iznenađenje. Imamo svoga kandidata ili kandidatkinju za Zagreb, ali ime još nećemo otkriti. Takve priče koje iz HDZ-a puštaju obična su obmana. S više strana potvrđeno nam je da se to radi samo kako bi se ostavio dojam tajnovitosti. A da HDZ baulja i nema koga poslati u utrku za Zagreb, pokazuje i to što su razmatrali i vaterpolista Dubravka Šimenca ili druga u politici manje poznata imena.

Nakon što je SDP s puno muke i buduće neizvjesnoti sklopio pakt s HNS-ovkom Ankom Mrak Taritaš, HDZ je ostavljen na vjetrometini 90 dana prije izbora.

Sandra Švaljek odlučila je da svačiju potporu može prihvatiti, ali ne i dopustiti slaganje lista i daljnje kombinacije. Zato je ispala i za SDP i za HDZ, koji su, u nedostatku vlastitih ljudi, očajnički pokušali otići pod skute onima koji bolje stoje u anketama.

HDZ-u je zato ostao samo jedan pravi izbor: Milan Bandić. Već se naveliko priča da je šef HDZ-a Andrej Plenković s njim u kontaktu i da kuju suradnju. Iako to neće nitko otvoreno potvrditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razlog je jednostavan, kao i svih prijašnjih godina. HDZ si ne želi dopustiti da nema svojega kandidata, pa makar bio i potpuni autsajder. Tu je važno uzeti što više mjesta u Skupštini i tako uhvatiti poziciju za buduće koalicije. No u drugom krugu potpora bi se prelila Bandiću. Tako su radili i Sanader i Karamarko.

Plenković je prije dva mjeseca odbio plan gradske organizacije da sruši Bandića i očito da ga želi uza se. Šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić je ispao iz svih kombinacija.

Uglađeni Plenković, izgleda, ipak procjenjuje kako mu je puno bolje igrati u Zagrebu na onoga tko ima šanse i tako zadržati utjecaj kroz buduću koaliciju. Tako da će na izborima desni blok činiti HDZ i Bandić, koliko god oni šutjeli o tome.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu