Obavijesti

Sport

Komentari 32

Bayern iznutra: Olić nas uveo u svijet rezerviran za odabrane

Bayern iznutra: Olić nas uveo u svijet rezerviran za odabrane
8

Čudo od kluba, sve funkcionira savršeno, rekao je Olić i uveo nas u Bayernov svijet. A našeg igrača vole zbog borbenost. Kad su ga ugledali, ovacije su trajale i trajale

VIDEO

Bogati švedski stol, na kojem prevladavaju bavarski specijaliteti. Pive u izobilju, roditelji i rodbina igrača opušteno se druži čekajući utakmicu. U dječjem kutu igraju se dvije curice, imaju tobogan, brdo igračaka. A te su djevojčice kćeri Ivice Olića i Francka Riberyja.

Bayern je jedan od najvećih nogometnih klubova, a to se najviše vidi po takvim detaljima. Cijeli jedan kat Allianz Arene predviđen je za obitelji i prijatelje igrača, legende i goste.

- Čudo od kluba, sve funkcionira savršeno - rekao je Ivica Olić.

Dok se kći Lara (3) igrala, stariji Olićev sin Antonio (9) dosađivao se, a sedmogodišnji Luka je našao zanimaciju - Anatolija Timoščuka. Ukrajinca obožava, pa ga je uzeo za ruku i pravac po krafne. za šankom je sjedio prosjedi stariji čovjek s tri plavokose djevojke. Bio je to otac Arjena Robbena te supruga i prijateljice. Za stolom do bio je Gomes sa svojim društvom, golman Neuer se družio s Filipom Tapalovićem... Svi opušteni, s osmijehom na licu, prepričavaju utakmicu, a fotografiranje je strogo zabranjeno. Dan nakon utakmice u trening-kampu je otvoreni trening. Uz ogradu oko terena i u Biergartenu “naslonjenom” na teren okupi se i po nekoliko tisuća Bayernovih navijača.

Prvotimci igrači imaju svoju zgradu, mlađi uzrasti i košarkaši svoju, a jednu imaju i djelatnici koji se brinu o kampu. Ima ih više od 300.

- Kuhinja svaki dan napravi više od 200 obroka samo za radnike. Oni su odvojeni od nas, imaju svoj kafić i restoran - objasnio je Olić.

Odnos Bayerna prema navijačima posebna je priča, a koristilo bi hrvatskim klubovima da vide što znači poštovanje.

- Oni su svetinja. Ne smiješ im se ni na koji način zamjeriti, ako te zaustave, moraš naći vremena popričati s njima, slikati se... I to je u redu, tako treba biti - kaže Olić.

U Münchenu svaki drugi čovjek ima neko Bayernovo obilježje. Na pivskim čašama klupski je grb, u fan shopu ima tostera s grbom, kozmetike, Bayernovo vino, odjeća za dojenčad, oprema za golf, ukrasi, igrice...

- Strašan marketing imaju, to je nevjerojatno, ali to im se na kraju i vraća. Gdje god se okreneš, ‘napadne’ te Bayern. Išao sam kupiti mlijeko, uzmem ga s police, okrenem i vidim Bayernov grb. Čudo - ispričao je Olić.

Da bi navijači imali pravi tretman, pobrinuo se klub. Jednom na godinu svi igrači idu izvan Münchena u Bayernov fan shop. Olića je dopao Zenching. Selo je od Münchena udaljeno 200-tinjak kilometara. Iz iskustva je ipak prvo otišao nešto pojesti.

- Znam kako je to, bit će tamo hrane i sve, ali autogrami, slikanje, ogladniš - smije se.

Iako ima samo stotinjak ljudi, u mjesnoj dvorani bilo ih je barem dvostruko više. Olića su dočekali s glazbom i ovacijama. Više od pet minuta stojeći su pljeskali svom idolu.

- Rijetki su tako pošteni igrači, zato obožavamo Olića - rekla je Katarina, predsjednica fan kluba Zenching, koji sami izrađuju šalove.

Više od dva sata Olić je potpisivao dresove, slike, fotografirao se sa svima. Imali su samo jedno pitanje. Hoće li otići iz Bayerna, no Olić na to pitanje nije imao odgovor.

- Kad vidiš kako su privrežni klubu, ništa ti nije teško. A i Pranjić je išao puno dalje od mene, Schweinsteiger u Hamburg. Nakon ovakvih stvari shvatiš veličinu Bayerna - kaže Olić.

Na Allianz Areni imaju i dva dječja vrtića

Stadion na kojem igraju Bayern i München 1860 sagrađen je 2005. godine. Stajao je 340 milijuna eura, a dovršili su ga za 30 mjeseci. Kapacitet mu je 66.000 ljudi, a ima dva dječja vrtića, tri restorana, 28 kioska... Specifičan je po boji. Izvana može biti u tri boje, crvenoj, bijeloj i plavoj.

Od potpisivanja autograma me ruka zaboljela

Kad je dan navijača, nema popusta ni za jednog igrača. Ribery je bio u Kölnu, Müller u Frankfurtu... Procedura je otprilike ista, druženje s navijačima, ali lakše je u manjim mjestima.

- Tamo je ipak intimnije, ko u mom Davoru. Lakše je popričati s ljudima. Jedino ti autogrami, ruka me zaboli - nasmijao se Ivica Olić.

Ivica Olić i na treningu ide više od ostalih 

Na punom treningu dan poslije utakmice samo su oni koji nisu igrali cijelu utakmicu. Svi ostali normalno treniraju. Skupi se nekoliko tisuća ljudi, a oni igraju tri na tri. Olić je bio u momčadi s Riberyjem i Müllerom. Igrali su protiv Gomeza, Kroosa i Timoščuka i pobijedili su 4-2. Ivica Olić je zabio tri gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba