Kao ideju za posni Badnjak, kuhar Krešo Kolman predlaže slasni gulaš od morskih plodova. Ovo gurmansko jelo može zadovoljiti sve apetite i ljubitelje dobrog okusa
Božićni recepti: Gulaš od sipe, hobotnica i lignji za Badnjak
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko popržite sitno nasjeckani luk. Kada se luk zažuti, ubacite odmrznutu hobotnicu narezanu na komade. Nakon što ste promiješali ubacite očišćenu sipu (izvadite crnilo) i lignje narezane na komade. Konstantno miješajte i nakon minutu-dvije dodajte češnjak narezan na kolutiće.
Zalijte bijelim vinom, promiješajte i dodajte sitno sjeckani svježi peršin. Ubacite krumpir narezan na kockice, posolite, popaprite i promiješajte. Za kraj dodajte pelate rajčica, zalijte vodom, poklopite i pustite da se na laganoj vatri sve zajedno kuha još pola sata do 40 minuta. Pred kraj probajte da li je hobotnica kuhana i neka vam to bude znak da je jelo gotovo.
Servirajte i uživajte. Dobar tek!
Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s ovim portalom redovito objavljujemo video recepte koje možete pogledati u našem specijalu.