Obavijesti

News

Komentari 189

'Branitelje otpuštaju iz bolnica jer je njihovo liječenje skupo'

'Branitelje otpuštaju iz bolnica jer je njihovo liječenje skupo'
1

Hrvatski branitelji ne odustaju, već šest dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja i traže ispunjenje svih svojih zahtjeva, a prvi je - smjena ministra Matića

VIDEO

Hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi Domovinskog rata, već šesti dan prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja.

Branitelje je u subotu posjetio Darinko Kosor, predsjednik zagrebačke Skupštine i odao počast Nevenki Topalušić (60), braniteljskoj heroini koja je preminula na prosvjedu u noći s utorka na srijedu.

- Pet godina sam se borio u ratu, a sada mi je  poplava uništila i kuću u Gunji. Ministar Matić priča gluposti kada kaže da se prava branitelja ne diraju. Imao sam pravo na opskrbninu, ali aktualna vlast mi je to ukinula. Dali su socijalnu naknadu od 800 kuna za koju sam morao potpisati da su suvlasnici moje imovine jer nemam drugu opciju. - kaže hrvatski branitelj Ivan Marinkić (56).

Branitelji i dalje pristižu sa svih strana, trenutno ih je oko 300Podršku im je u subotu dalo i australsko-hrvatsko društvo iz Melbournea i Geelonga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Oni su naši heroji. Zbog njih imamo Hrvatsku i ostajemo uz njih do kraja - kazala je u predstavnica društva dr. sc. Nataša Levak (40).

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata, rekao je  da 100-postotni ratni invalidi ne mogu ostvariti rehabilitaciju preko HZZO-a.

- Branitelje koji imaju probleme s dekubitusom se sa velikim ranama otpušta iz bolnice uz obrazloženje da je liječenje za njih preskupo. Lista čekanja za najteže slučajeve s otvorenim ranama je 14 mjeseci i ne mogu se svi lijekovi dobiti na recept, već se moraju plaćati kao i dio ortopedskih pomagala koji su neophodni, a ne nalaze se na listi HZZO-a - rekao je Glogoški.

- U 12 održanih zdravstvenih savjetodavnih simpozija unatoč pozivima niti jedan ministar zdravlja nije se odazvao na simpozij - kaže Glogoški.

Dotakao se i opskrbnina.

- Opskrbnina je prebačena u nadležnost Ministarstva socijalne politike i mladih. Prebacivanjem je opskrbnina ili ukinuta ili umanjena i potpuno su drugačiji kriteriji ostvarivanja tih prava. Na pitanje ministru branitelja zašto je to napravio, odgovorio je da mi i jesmo socijala - rekao je Glogoški. 

Hrvatski branitelji i bajkeri iskazali su počast Nevenki i suborcima molitvom i paljenjem svijeća. U znak podrške braniteljima motoristi su se provozali Zagrebom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer