Obavijesti

Lifestyle

Komentari 37

Crveni lak za strastvene žene, a tropski tonovi za bezbrižne

Crveni lak za  strastvene žene, a tropski tonovi za bezbrižne
6

Plave lakove biraju neustrašive, boju burgundca profinjene, prema ljubičastom laku prepoznaju se individualke sa stilom, a crvena je kombinacija seksepila i elegancije

VIDEO

Baš kao i omiljena boja odjeće, i boja laka za nokte nije samo odraz osobnog stila nego progovara i o vašem karakteru i temperamentu, pokazala su istraživanja. Ako vas poput magneta privlači jarkocrveni lak za nokte, u vama se krije strastvena, senzualna i temperamentna žena puna entuzijazma. Crvena je simbol glamura te je najzavodljivija u svijetu boja, tvrdi Leatrice Eiseman, stručnjakinja za boje i izvršna direktorica Instituta Pantone Color. 

Iako su se na tron u svijetu manikure pokušavale probiti i mnoge druge boje, brojne žene uvijek se ponovno vraćaju kultnom crvenom laku za nokte jer su upravo u njemu otkrile svoj seksi adut. Tamnocrveni lak boje burgundca otkriva sofisticiranu osobu. 

Ova duboka i tamna nijansa crvene skriva moćnu kombinaciju klasične crvene te trendovske ružičaste boje i jedna je od najelegantnijih u paleti boja, ali i u svijetu visoke mode.

Plavi tonovi za samouvjerene

Ljubiteljice plavih lakova za nokte su neustrašive, smione i samouvjerene. Rado preuzimaju kontrolu, otvoreno kažu što misle, a nerijetko su i prave kraljice drame te vole biti zapažene.

Umjetničke duše vole ljubičastu

Ljubičasta je kombinacija smirujuće plave i dinamične crvene te je najkreativnija boja. Jedinstvena energija poput magneta privlači kreativne i samopouzdane žene koje ne žele ništa jednostavno te se ne plaše iskoračiti iz mase.

Ženstvena, energična i odvažna

Jarkoružičasti lakovi odabir su energičnih, žustrih i odvažnih, a nježne nijanse biraju ženstvene i suptilne žene. Zaljubljenice u vintage stil biraju za nijansu zrelije ljubičasto-ružičaste tonove s diskretnim sivim podtonom.

Šljokice odaju divlju prirodu

Zlatni, srebrni te kromirani metalik lakovi za nokte odabir su žena koje vole zablistati u punom sjaju. One se vole osjećati poput kraljice te potpuno potvrđuju onu “dijamanti su ženi najbolji prijatelji” jer obožavaju svjetlucavi, skupocjeni nakit i redovito na sebi imaju više od jednoga komada. Futuristički kromirani lakovi u dvije nijanse čest su odabir vizionarskih duša koje obožavaju sva dostignuća moderne tehnologije. Zlatne, kao i lakove u hladnim bojama čelika, vole nekonvencionalne žene. 

Iznimno tamne nijanse sive, koje se u bočici doimaju poput crne, vrlo su neutralne. Imaju isto značenje kao i crna, koja je definitivno najjača i najstabilnija boja, ali i vrlo sofisticirana te stoga imaju važno mjesto u svijetu visoke mode, pa tako i manikure. Za razliku od lakova metalnog sjaja, svjetlucavi lakovi za nokte sa šljokicama otkrivaju živahnu i pomalo divlju prirodu. Lakove sa šljokicama nose žene koje i inače obožavaju gomilu modnih detalja te svjetlucavim lakom dodaju još jedan upadljiv efekt svom stylingu, tvrdi koloristica Leatrice Eiseman.

Ružičaste i pastelne nijanse upućuju na prijateljski raspoloženu osobu koja zna pronaći ljepotu i u malim stvarima. Ona je po prirodi vrlo uredna, no ponekad pomalo tašta.

Dinamične žene biraju tamnozeleni

Zelena je snažna i vrlo komplementarna boja te savršeno nadopunjuje čitav niz drugih boja. Zeleni lak za nokte stoga ne morate stalno mijenjati jer pristaje uz mnoge odjevne kombinacije. Zato ga biraju žene koje vole pouzdanost i rutinu.

Misteriozne žene nokte boje crno

Ako najčešće birate crni lak za nokte - smioni ste, srčani i odvažni, ali i vrlo tajanstveni. U vama se krije i pomalo mračna strana karaktera. Ne priznajete norme ni ustaljena pravila. 

Tropska boja odaje bezbrižnost

Narančasta je snažna i živa boja koja je ovogodišnji trend i u hladnoj sezoni. Upadljiva je i razigrana, no ujedno i vrlo egzotična jer mnoge njezine nijanse asociraju na trope. Narančasti lak biraju bezbrižne osobe koje vole privući pozornost. 

Druželjubivost se vidi prema žutom laku 

Žuta asocira na sunce i toplinu. Toliko je upadljiva da ju je nemoguće ignorirati. Ako je vaš odabir žuti lak za nokte, okolini poručujete da ste vrlo sretna, otvorena i druželjubiva osoba.

Zadovoljni ste sobom, čak i bez isticanja

Ako su vaš odabir lakovi čistih i jasnih boja, čvrsto stojite na zemlji. Uklapate se u društvo i s vama je lako pronaći zajednički jezik. Uglavnom ste zadovoljni sobom, no ne žudite za pozornošću.

Emotivke i s lakom idu iz krajnosti u krajnost 

Ako se ne možete odlučiti koja je vaša omiljena boja laka za nokte jer često idete iz krajnosti u krajnost, vi ste izrazito emotivna osoba. Zagasitoplavi, ono što vi sigurno niste - niste dosadni.

Kreativne liderice ne bježe od boja

Jake i divlje boje lakova poput narančaste, ljubičaste, jarkozelene i plave vole žene koje se vole istaknuti te glasno izreći mišljenje. Nije ih previše briga što drugi o njima misle. Ljubiteljice su glazbe, imaju umjetnički talent i vrlo su kreativne.

Pouzdane i odgovorne biraju neutralne nijanse

Neutralne su boje najmanje podložne promjenama te je paleta neutralnih lakova svojevrsni “evergreen”. Žene kojima su neutralni lakovi prvi odabir vole imati čvrsto i pouzdano uporište te nekog na koga se uvijek mogu osloniti.   

Top nijanse za proljetnu sezonu 

Boja koralja pristaje svima, no najbolje tenu sa žutim podtonovima. Birate li ljubičastu, radije se odlučite za lakove visokog sjaja. Sivkasto-smeđa nijansa (greige) produljit će nokte, a osobito će dobro stajati na prstima s maslinastim podtonovima. Nježna boje breskve trendi je varijanta nježnoružičaste, no apsolutni hit proljetne sezone je prigušena varijanta smaragdnozelene. Istodobno je i suptilna i glamurozna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti