Obavijesti

News

Komentari 326

Danas istječe rok: Kitarović se čula s predsjednikom Egipta

Danas istječe rok: Kitarović se čula s predsjednikom Egipta
4

Snimka u kojoj Salopek kleči kraj terorista i čita poruku da će ga smaknuti u roku od 48 sati, ako vlada ne udovolji njihovim prohtjevima objavljena je prije dva dana

VIDEO

Danas u 17.35 sati istječe rok od 48 sati koliko su teroristi ISIL -a dali egipatskim vlastima da puste muslimanske zatvorenice iz zatvora u zamjenu za život Hrvata Tomislava Salopeka (31) .

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u četvrtak je otputovala u Egipat s Tomislavovom suprugom Natašom i njegovom sestrom u nadi da će ga uz pomoć egipatske vlade uspjeti spasiti.

I predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se uključila. Razgovarala je s egipatskim kolegom Abdelom Fattahom el-Sisijem, no nije mogla otkriti detalje razgovora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 01:03

Situaciju je ocijenila dosta teškom i ružnom, istaknuvši kako joj je iznimno teško zbog Salopekove obitelji.

- Razumjet ćete da vam ne mogu reći puno detalja zbog sigurnosti samog otetog gospodina, ali isto tako sigurnosti i drugih naših radnika koji rade na mjestima na kojima postoji opasnost od otmice - kazala je predsjednica.

U rješavanje slučaja uključio se i egipatski ministar unutarnjih poslova Magdy Abdel Ghafar . Tomislav Salopek se navodno nalazi u pustinji na granici s Libijom .

Facebook

Hrvatsko-arapsko društvo prijateljstva poslalo apel predsjedniku Al Sisiju

Hrvatsko-arapsko društvo prijateljstva poslalo je apel egipatskom predsjedniku Abdelu Fattahu al-Sisiju da, temeljem dobrih odnosa dviju zemalja, učini sve kako bi se hrvatski državljanin Tomislav Salopek mogao vratiti svojoj obitelji.

- Cijenimo i poštujemo sve napore koje egipatski predsjednik ulaže u borbu protiv terorizma u svojoj zemlji te se nadamo da će pronaći pravi način da razriješi ovu situaciju na način da će se Tomislav Salopek uskoro naći na slobodi. Uvjereni smo da će se pri tome voditi i mišlju da se radi o hrvatskom građaninu koji se našao u ovakvoj situaciji jedino vođen mišlju da prehrani svoju obitelj i zaradi za život. Istekom postavljenih ultimatuma, oči čitave hrvatske javnosti uperene su u Egipat te smo sigurni da će predsjednik Al-Sisi učiniti sve što je u njegovoj moći da se Tomislav Salopek uskoro vrati u Hrvatsku - stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Salopek je otet 22. srpnja u Kairu na putu do posla u francuskoj tvrtki Company General Geoscience . Otmičari su ga izvukli iz automobila i odveli, a vozača ostavili na cesti. Dan kasnije egipatske snage našle su automobil, Tomislavove osobne dokumente i dva mobitela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:40

Dva tjedna od otmičara nije bilo ni glasa , a onda su u srijedu objavili jezivu snimku na kojoj oteti Hrvat na koljenima pokraj maskiranog terorista čita poruku da će ga smaknuti u roku 48 sati ako egipatske vlasti ne oslobode nekoliko žena, među kojima je visoka dužnosnica Islamske države.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 326
VIDEO

UŽIVO Rafalei sletjeli na Pleso, parkirali su u svoje hangare. Kreće svečani program i izjave
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei sletjeli na Pleso, parkirali su u svoje hangare. Kreće svečani program i izjave

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa