Obavijesti

News

Komentari 28

Glas naroda: Nevjerojatno je koliko naša djeca moraju učiti

Glas naroda: Nevjerojatno je koliko naša djeca moraju učiti
1

Pišite nam na facebook.com/bolje.obrazovanje, obrazovanje@24sata.hr ili 24sata, Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb s naznakom “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”

VIDEO

Nevjerojatno je koliko moraju učiti

Nevjerojatno je koliko djeca u 7. i 8. razredu osnovne škole već moraju učiti. Toliko nisam ja morao ni u 3. i 4. razredu srednje škole, i to matematičko-informatičkog smjera.

Posebno je grozno koliko se toga mora nabubati napamet. Tjeraju ih da rješavaju 30 zadataka na dan iz matematike, a ako ih ne riješe, odmah dobivaju jedinice. Uz to, moraju naučiti i ostale predmete za taj dan u školi. I onda ih još ova nezaposlenost i kriza dodatno demotiviraju, naravno. 

SpužvaBobSkockani

Program je daleko iznad dobi djeteta

Dijete mi je u Poljskoj završilo dva razreda osnovne škole. Došli smo u Hrvatsku i sad bi ona trebala učiti 12 sati na dan. To je stvarno previše. Kako je moguće da djeca u osnovnoj školi dobivaju jedinice

Nedavno sam se vratila iz Poljske u kojoj mi je kći završila dva razreda osnovne, i to u državnoj školi kao odlična učenica s pohvalnicama.

U Hrvatskoj nas je dočekao hladan tuš. Jedan od razloga mojeg nezadovoljstva je činjenica da mi se sugerira da dijete koje pohađa produljeni boravak u školi još treba vježbati doma. Pitam se tko razuman očekuje od osmogodišnjeg djeteta da 12 sati na dan uči. Nisam od roditelja koji za sve nedostatke svojeg djeteta krive ostatak društva, ali što je previše, previše je. Vjerujem da prosvjetni radnici na sjednicama donose neke zaključke. Mene interesira, koji zaključak izvedu iz činjenice da danas djeca u drugom osnovne dobivaju jedinice, a to je prije bilo nezamislivo. Ako zaključak na tim sjednicama nije da su djeca lošija, zanima me koji je? Osobno smatram da je program daleko iznad dobi djeteta i potpuno nepotreban. Na početku sam spomenula Poljsku u kojoj nema brojčanog ocjenjivanja do trećeg osnovne. Zašto, možda da ih pitamo?

Ines K.

Piramida radnika im je sve šira, a živimo sve gore

Za funkciju ministra u našoj Vladi treba biti obrazovan, elokventan, ugodan - minimalno magisterij, može i kupljen. Onda za funkcioniranje tih istih ministara treba zaposliti po najmanje pet savjetnika - jednako sposobnih, jednako obrazovanih, jednako podobnih. Ni to nije dovoljno. Piramida zaposlenih je sve šira i šira, a građanima Republike Hrvatske svakim danom je sve gore i gore. Zanimljivo.

povijest činjenica

Referade i fakultet trebaju raditi kako rade privatnici

Studentice koje kažnjavaju jer imaju svoje mišljenje je sramota. Uostalom, baš me zanima znaju li ti profesori i djelatnici referade kako rade njihove kolege na privatnim fakultetima?

Pere

Kao da je jedino bitno da im se da viša ocjena

Sad pred kraj polugodišta neprestano imaju samo testove i ispitivanja. Nema dana da mi dijete iz škole ne donese neku ocjenu, pa ih tako u tjednu donese od pet do osam. Mislim da je to pretjerano. 

pogled

Kod nas ne možeš upisati dijete u školu bez stresa

Švicarska nije u EU, a njihovi vladajući brinu za svoj narod i ne pokradaju ih, za razliku od hrvatskih koji slatkim riječima obećavaju brda i doline dok ne dobiju stolac, a onda pune samo svoje džepove. 

TRAVEL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21