Obavijesti

News

Komentari 19

'Puštanje Šešelja je ciničan smijeh u lice brojnih žrtava'

'Puštanje Šešelja je ciničan smijeh u lice brojnih žrtava'
1

Čekati 11 godina na presudu dovoljno je bolno. Slušati Šešeljeve huškačke govore i skandalozne provokacije još je gore. To je potpuno neprihvatljivo, rekao je Drobnjak

VIDEO

Srbija je u utorak u Vijeću sigurnosti Hrvatskoj zamjerila da se raspravom o Vojislavu Šešelju u UN-u služi za potrebe vlastite predsjedničke kampanje, što je hrvatski veleposlanik u UN-u ocijenio dokazom da Srbija nije naučila lekcije iz prošlosti te ponovno kritizirao Srbiju zbog izostanka reakcije na ratnohuškački Šešeljev govor.

Vijeće sigurnosti UN-a je u raspravi o radu Haškoga suda razmotrilo je i aktualni slučaj haškog optuženika Šešelja čije su huškačke izjave nakon puštanja iz pritvora i šutnju službenog Beograda, osudili hrvatski i europski parlament, a pismom Vijeću i Sudu na njih upozorio i predsjednik Ivo Josipović.

- Vojislav Šešelj izruguje se žrtvama i međunarodnoj pravdi. U govorima širi mržnju koja je dovela do rata u bivšoj Jugoslaviji i zbog čega mu sude. Moramo reći jasno i glasno: Puštanje Šešelja nije ništa drugo doli ciničan smijeh u lice njegovim bezbrojnim žrtvama - kazao je  Vladimir Drobnjak, stalni predstavnik Hrvatske pri UN-u.

Drobnjak je istaknuo kako Hrvatska podržava zahtjev tužiteljstva za vraćanjem Šešelja u pritvor. Usto je upozorio da Šešelj destabilizira regiju, ali i na iznimno dugo suđenje, što je opći problem Haaškog suda zbog čega su neki optuženici, poput Slobodana Miloševića, izbjegli pravdi. 

Čekati 11 godina na presudu dovoljno je bolno. Slušati Šešeljeve huškačke govore i skandalozne provokacije još je gore. To je potpuno neprihvatljivo i uvredljivo – kazao je Drobnjak.

Na trajanje suđenja referirao se i glavni tužitelj Serge Brammertz kazavši kako je Šešelj huškačkim govorima izazvao negativne reakcije u susjednim zemljama i u međunarodnoj zajednici te da je nužno što prije doći do presude u tom slučaju, piše Večernji list.

– Zbog nepoštivanja suda i uvreda upućenim žrtvama te burne javne reakcije, bilo je nužno da Tužiteljstvo od sudaca traži povlačenje odluke o puštanju – kazao je Brammertz. 

Predsjednik Haaškog suda Theodor Meron kazao je kako je razočaran što sud nije ispunio plan i do kraja 2014. završio sve postupke, ali kašnjenje nekih suđenja neće dovesti u pitanje rok za zatvaranje suda 2017. Sud gubi ljude koji odlaze na bolje plaćene poslove, požalio se američki sudac. Odluku o Šešelju nije želio komentirati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa